Arde crucișătorul de rachete Moskva, cea mai importantă navă rusă din Marea Neagră/ Ucrainenii susțin că au lovit nava cu două rachete, rușii spun că a existat doar un incendiu la bord jpeg

Arde crucișătorul de rachete Moskva, cea mai importantă navă rusă din Marea Neagră/ Ucrainenii susțin că au lovit nava cu două rachete, rușii spun că a existat doar un incendiu la bord

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 14 aprilie 2022

Cea mai importantă navă din flota rusă a Mării Negre, crucişătorul de rachete Moskva, a fost grav avariată după ce muniţia de la bord a explodat, a declarat joi ministerul rus al apărării, citat de agerpres.ro.Pe de altă parte, autorităţile ucrainene susțin că nava a fost atacată cu rachete Neptun.

Toţi membrii echipajul au fost evacuaţi şi în prezent este investigată cauza incendiului. Nava de 12.500 de tone are un echipaj de aproximativ 500 de membri.

"În urma unui incendiu la bordul crucişătorului de rachete Moskva, muniţia a a explodat. Nava a fost grav avariată", dar "echipajul a fost evacuat în totalitate", a informat ministerul rus al apărării într-un comunicat.

Un atac cu rachete a provocat un incendiu la bordul crucişătorului rus Moskva, au anunţat autorităţile ucrainene miercuri seară.

"Rachetele Neptun care protejează Marea Neagră au cauzat pagube semnificative acestei nave ruseşti", a declarat guvernatorul ucrainean al regiunii Odesa, Maxim Marcenko.

Un consilier al preşedintelui ucrainean, Oleksii Arestovici, a confirmat pe Youtube atacurile ucrainene asupra navei, fără a indica, la rândul său, poziţia acesteia.

"Arde intens. Acum. Şi cu această mare agitată, este imposibil să ştim când vor putea primi ajutor", a spus el, asigurând că la bord se aflau cei "510 membri ai echipajului".