Alexander Lukaşenko: O misiune internaţională de menţimere a păcii în Ucraina ar putea declanşa al Treilea Război Mondial jpeg

Alexander Lukaşenko: O misiune internaţională de menţimere a păcii în Ucraina ar putea declanşa al Treilea Război Mondial

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 25 martie 2022

Preşedintele belarus Alexander Lukaşenko avertizează, joi, că propunerea Poloniei de trimitere a unei misiuni internaţionale de menţinere a păcii în Ucraina ar putea declanşa al treilea Război Mondial, informează adevarul.ro.

Liderul belarus, care i-a permis aliatului său Rusia să folosească teritoriul Belarusului pentru startul ofensivei asupra Ucrainei, a făcut referire la propunerea Poloniei, spunând că “ar însemna al treilea Război Mondial”. “Situaţia este foarte serioasă şi foarte tensionată”, a adăugat el.

Afirmaţiile lui Lukaşenko vin după ce preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat, la startul invaziei, că orice interferenţă străină ar declanșa o reacţie imediată a Rusiei. La 16 martie, vicepremierul polonez Jaroslaw Kaczynski a cerut ca o misiune internaţională de menţinere a păcii să fie trimisă în Ucraina.