Car de curse, reproducere din Mormântului Tracic de la Kazanlâk (© Wikimedia Commons)

80 de ani de la descoperirea Mormântului Tracic de la Kazanlâk / VIDEO

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 27 mai 2024

Cea de-a 80-a aniversare a deschiderii Mormântului Tracic de la Kazanlâk (centrul Bulgariei – n.r.) a fost sărbătorită printr-un eveniment special care a inclus un spectacol de reconstituire istorică.

Au fost reproduse scene din cele mai bine conservate fresce din perioada elenistică timpurie în spațiul din jurul Mormântului Tracic (video jos).

„Scenele din Mormântul Tracic sunt extrem de importante, sunt neprețuite din punct de vedere științific, deoarece oferă informații de neînlocuit despre viața, îmbrăcămintea, alimentația, obiceiurile, războaiele și armamentul tracilor”, a declarat dr. Momchil Marinov, directorul Muzeului Istoric din Iskra.

Mormântul Tracic de la Kazanlâk a fost descoperit accidental la 19 aprilie 1944 de către soldați care săpau un șanț în partea de nord-est a orașului. Monumentul cultural a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 1979.

În anii 1990, arheologii au redescoperit bogățiile din Valea Kazanlâk și au numit-o Valea Regilor Traci. În zonă au fost descoperite peste o mie de necropole tumulare, care vor putea fi văzute într-o nouă atracție turistică ce va fi deschisă în curând, a declarat administrația locală.

Acest articol a fost publicat în numărul 267 al revistei „Historia” (revista:267), disponibil în format digital pe platforma paydemic.

Cumpără acum
Cumpără acum

Foto sus: Car de curse, reproducere din Mormântului Tracic de la Kazanlâk (© Wikimedia Commons)

Mai multe pentru tine...