Mituri şi preconcepţii turistice despre Spania
De-a lungul timpului, în legătură cu Spania s-au creat o serie de aşa zise „mituri turistice”, false idei care au fost uneori întreţinute voit numai pentru că atrăgeau foarte mulţi vizitatori. Industria turismului spaniol se bazează pe multe asemenea legende.
În aproape orice ghid turistic vei citi că, printre lucrurile pe care trebuie să le experimentezi în timpul unei vizite în Spania, neapărat nu trebuie să lipsească tradiţionala sangria, o vizită la catedrala din Barcelona sau o porţie de tapas, mâncarea tradiţională a ibericilor. Se pare că milioanele de turişti care vizitează această ţară, vin aici cu o serie de idei preconcepute, pe care localnicii nu au niciun interes să le combată.
1. Sagrada Familia este catedrala BarceloneiGreşit. Foarte mulţi turişti cred că sunt păcăliţi de localnici sau de personalul de la hotel atunci când cer informaţii despre cum pot ajunge la catedrală şi sunt îndrumaţi către o clădire despre care nu ştiu mai nimic. Mulţi dintre aceştia cred că La Sagrada Familia este catedrala Barcelonei, însă acest lucru este fals. Catedrala capitalei catalane se numeşte Santa Eulalia şi se găseşte în Plaça de la Seu. La Sagrada Familia, faimoasa basilică proiectată de Antoni Gaudi este o cu totul altă clădire. De aceea, mare atenţia, dacă vreţi să vizitaţi La Sagrada Familia, cereţi informaţii despre basilică, şi nu despre catedrală.
2.Paella este o mâncare din fructe de mare.Nimic mai fals. Paella este o mâncare care are ca bază orezul. Poţi opta să fie cu fruncte de mare. Este pe acelaşi princiupiu cu pizza şi asemeni acesteia poţi să ceri orice topping pofteşti. dacă ar fi să continăm comparţia dintre cele două, Margarita Paellei este paella Valenciana, care a fost inventată în această regiune, unde creveţii şi calmarul sunt chiar o raritate. Paella Valenciana este făcută cu pui, porc sau iepure. Iniţial a fost o mâncare a celor săraci, iar carnea folosită era cea de melci.
3. Coridele sunt sportul naţional în SpaniaDe două ori greşit. În primul rând, luptele cu taurii nu au nimic de-a face cu sportul. În al doilea rând, lupte cu taurii nu au o tradiţie atât de însemnată în Spania precum s-ar crede. Chiar dacă veţi întâlni arene în aproape fiecare localitate spaniolă, majoritatea au fost construite în timpul regimului dictatorului Franco (1939 – 1975). Construcţia masivă de arene pentru coride a reprezentat una din încercările sale de a schimba imaginea Spaniei în lume. Coridele au devenit astfel foarte populare, dar în special la ţară. Lupte cu tauri se desfăşoară şi în Franţa, Portugalia, Mexic, Peru sau Ecuador. Totuşi, cea mai mare arenă pentru coride se află în Mexic. În Spania, sportul naţional este fotbalul.
Click aici pentru a vede şi alte mituri de care beneficiază ibericii