Distracţiile “ascunse” cu care vă aşteaptă Constanţa FOTO jpeg

Distracţiile “ascunse” cu care vă aşteaptă Constanţa FOTO

Ne aflăm în toiul sezonului estival. Mulţi turişti merg pe litoral pentru a se răcori la malul mării, însă tot atât de mulţi se vaită că nu au ce face după ce se plictisesc de plajă. Într-adevar hotelierii noştri nu pregătesc mare lucru pentru a distra turiştii, iar autorităţile locale în afara unor telegondole sau a unor distracţii “exotice” care sunt pe placul unora dintre politicienii din zonă nu vin cu prea multe idei.

După ce v-am prezentat cam ce aţi putea face prin Mangalia (Click aici pentru a vedea!) dacă vreţi să vă îmbogăţiţi cunoştinţele, ne-am gândit să ne mutăm mai la nord în cel mai mare oraş din Dobrogea, precum şi cel mai important port al României:Constanţa.

Un oraş încărcat de istorie

Denumit de vechii greci Tomis, oraşul este unul dintre cele mai vechi atestate pe teritoriul României. Prima atestare documentară datează din 657 î.Hr. când pe locul actualei peninsule (şi chiar sub apele de azi, în dreptul Cazinoului) s-a format colonia greacă mai sus amintită. Localitatea a fost cucerită de romani în 71 î.Hr. Publius Ovidius Naso, poetul roman, şi-a găsit exilul între anii 8-17. Şi-a petrecut aici ultimii opt ani din viață. Localiatea a fost redenumită Constantiana după sora împăratului Constantin cel Mare.

image

În cursul secolului al XIII-lea Marea Neagră era dominată de negustorii italieni din Genova, care au favorizat la dezvoltarea urbe. Până în zilele noastre a rămas din acele timpuri o temelie pe care a fost clădit farul zis genovez

Intrarea portului sub conducerea otomană a dus la declinul oraşului, care a devenit un simplu sat locuit de pescari greci şi de crescători tătari de cai şi oi. Localitatea a redevenit oraş după construirea căii ferate Cernavodă-Constanţa şi a portului, în 1865, pentru exportul grânelor româneşti. După Războiul de Independenţă (1877-1878), când Dobrogea a devenit parte a Regatului României, Constanţa, principal port al statului, a crescut continuu, deţinând acest rol până astăzi.

Click aici pentru a vedea ce atracţii turistice şi istorice ascunde vechiul oraş al Tomisului