C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â: ┬źHannibal┬╗   C├ó╚Ötig─âtorii jpeg

C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â: ┬źHannibal┬╗ - C├ó╚Ötig─âtorii

­čôü Carte
Autor: Redac╚Ťia

Câștigătorii concursului:

Cobeanu Mara Ioana,

Puha Ionel Cristinel,  

Mihai Tanasie,

Manuel Dunavatu,

Margo Chirila

C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â:┬źHannibal┬╗, ├«n cadrul concursului ÔÇ×O ZI DIN ISTORIE!".

R─âspunde corect la ├«ntrebarea ÔÇ×├Äntre ce ani s-a desf─â╚Öurat Al Doilea R─âzboi Punic?ÔÇŁ, apoi aboneaz─â-te la newsletterul historia.ro, ┼či e┼čti ├«nscris automat ├«n tragerea la sor┼úi pentru c╚â┼čtigarea c─âr┼úii Hannibal. Trimite r─âspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro ├«mpreun─â cu datele tale de contact (nume complet, telefon). C├ó┼čtig─âtorii, cinci la num─âr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro ├«n data de 30 martie.

Concursul se desfășoară în perioada 16-30 martie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt c├ó┼čtig─âtor.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita r─âspunsul pe email la intrebarea pus─â de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Hannibal,  de Nic Fields

La finele Primului R─âzboi Punic, Cartagina ├«ndurase umilin┼úa de a fi alungat─â din bazinul mediteraneean, iar flota sa, c├óndva puternic─â, fusese redus─â la o m├ón─â de trireme. ┼×i totu┼či, ├«n 218 ├«.Hr., Hannibal, fiul cel mai mare al charismaticului general Hamilcar Barca, a declan┼čat al Doilea R─âzboi Punic, cu at├óta succes ├«nc├ót a amenin┼úat s─â distrug─â cu totul puterea roman─â.

Hannibal a fost un comandant militar clarv─âz─âtor ┼či lucid ┼či m─ârturiile istorice ni-l descriu drept unul dintre cei mai de seam─â generali ai Antichit─â┼úii. Geniul s─âu a constat din jocul la cacealma ┼či dubl─â cacealma, la care s-a ad─âugat, incontestabil, capacitatea de a pune excep┼úional ├«n valoare toate tipurile de trupe militare pe care le avea la dispozi┼úie. B─ât─âlia de la Cannae r─âm├óne o capodoper─â a artei militare, care a inspirat ulterior genera┼úii ├«ntregi de generali de armat─â.

Hannibal jpg jpeg