Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Hannibal» - Câștigătorii
Câștigătorii concursului:
Cobeanu Mara Ioana,
Puha Ionel Cristinel,
Mihai Tanasie,
Manuel Dunavatu,
Margo Chirila
Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Hannibal», în cadrul concursului „O ZI DIN ISTORIE!".
Răspunde corect la întrebarea „Între ce ani s-a desfășurat Al Doilea Război Punic?”, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii Hannibal. Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 30 martie.
Concursul se desfășoară în perioada 16-30 martie.
ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.
Click aici pentru regulamentul concursului
Hannibal, de Nic Fields
La finele Primului Război Punic, Cartagina îndurase umilinţa de a fi alungată din bazinul mediteraneean, iar flota sa, cândva puternică, fusese redusă la o mână de trireme. Şi totuşi, în 218 î.Hr., Hannibal, fiul cel mai mare al charismaticului general Hamilcar Barca, a declanşat al Doilea Război Punic, cu atâta succes încât a ameninţat să distrugă cu totul puterea romană.
Hannibal a fost un comandant militar clarvăzător şi lucid şi mărturiile istorice ni-l descriu drept unul dintre cei mai de seamă generali ai Antichităţii. Geniul său a constat din jocul la cacealma şi dublă cacealma, la care s-a adăugat, incontestabil, capacitatea de a pune excepţional în valoare toate tipurile de trupe militare pe care le avea la dispoziţie. Bătălia de la Cannae rămâne o capodoperă a artei militare, care a inspirat ulterior generaţii întregi de generali de armată.