Un desen al lui Nichita Stănescu, scos la licitaţie online cu un preţ de pornire de 120 de euro jpeg

Un desen al lui Nichita Stănescu, scos la licitaţie online cu un preţ de pornire de 120 de euro

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția

Un desen al poetului Nichita Stănescu a fost scos la vânzare, joi, în premieră naţională, într-o licitaţie online de către Galeria Quadro din Cluj-Napoca, preţul de pornire fiind de 120 de euro.

Directorul Galeriei Quadro, Szekely Sebestyen Gyorgy, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că licitaţia online se va încheia în 15 iulie, fiind scoase la vânzare, în total, 60 de lucrări aparţinând unui număr de 48 de artişti, potrivit Mediafax.

"Galeria Quadro a început, joi, o licitaţie online în care sunt scoase la vânzare 60 de lucrări aparţinând unui număr de 48 de artişti din România şi Ungaria. Avem un volum important de lucrări de grafică, preţurile acestora fiind cuprinse între 60 şi 1.800 de euro. Printre acestea este inedită includerea, pentru prima dată într-o licitaţie din România, a unui desen al poetului Nichita Stănescu, care are preţul de pornire de 120 de euro. Lucrarea aparţine unui colecţionar şi a fost evaluată între 150 şi 200 de euro, dar noi am pus 120 de euro să vedem care este interesul publicului. Licitaţia se va încheia în 15 iulie, la ora 20.00", a spus Szekely.

El a precizat că desenul lui Nichita Stănescu este unul alb-negru şi reprezintă mai mulţi lupi într-un cerc, lucrarea apărând pe coperta unei cărţi a poetului.

Printre lucrările scoase la licitaţie se numără unele ale pictorilor Teodor Harşia, Paul Sima, Corneliu Brudaşcu, Mohi Sandor.