Tortura, războiul şi Stalin jpeg

Tortura, războiul şi Stalin

Regimul comunist a fost prezentat în cele mai frumoase culori de către serviciul de propagandă prin intermediul politrucilor şi, mai ales, prin cel al unor scriitori consideraţi de stânga. Uniunea Sovietică era chiar un lagăr socialist, termen folosit chiar de către autorităţi. Iosif Stalin n-a promis niciodată aducerea prosperităţii şi a fericirii. A promis doar să respecte calea lui Vladimir Ilici Lenin cu orice preţ.

O declaraţie din faţa absolvenţilor Academiei Armatei Roşii uimeşte prin sinceritate. Iosif Stalin a spus că „noi am mers şi mai impetuos înainte, înlăturând toate piedicile întâlnite în drum”. Cum încă mai existau unii lideri de partid ce mai încercau să se opună unor iniţiative ale conducătorului, dictatorul a poruncit să fie muiate oasele unora dintre aceşti tovarăşi.A urmat apoi cea mai sinceră declaraţie dintr-o întreagă viaţă de minciună şi fugă de răspundere, actele fiind lăsate pe seama unor birocraţi ce ar fi fost vinovaţii de serviciu. Stalin a preferat să fie mereu în umbră, să fie de neatins de sistemul terorii pe care l-a pus la punct cu o cruzime ieşită din comun. Trebuie să recunosc că am dat şi eu o mână de ajutor la aceasta. Cei din sală au răspuns cu aplauze îndelungate şi cu urale, dar nu ştiau că această sinceritate vine înainte de alte arestări chiar în armată, tovarăşul Iosif Stalin căutând noi victime pentru torturi şi execuţii în masă.

Chiar dacă liderul absolut de la Kremlin a fost un adevărat campion în ştergerea urmelor crimelor la care a participat, declaraţia din 4 mai 1935 este suficientă pentru a demonstra că regimul comunist a fost unul pur criminal de sus până jos. Există însă manuale în România contemporană în care se scrie despre realizările deosebite ale regimului sovietic în urma unor investiţii masive. Nu se precizează că respectivele fonduri proveneau din confiscarea cerealelor din satele Ucrainei, oamenii pierind de foame în masă. Manualele trec prea uşor peste rostul industrializării, acela de a asigura armele revoluţiei mondiale. Iosif Stalin a declarat la 4 mai 1935 că Armata Roşie era minunat echipatăşi, în jurământul din ianuarie 1924, afirmase clar că forţele armate vor fi folosite pentru cucerirea planetei. Se afirmă că Moscova dorea să demonstreze superioritatea socialismului asupra capitalismului. Acesta era un aspect relativ minor, de propagandă pentru atragerea de „tovarăşi de drum”, dar numai calea armelor putea să aducă victoria sistemului roşu. Trebuia să înceapă un nou război mondial la momentul oportun.