historia sixties photography yKq5WSAXFrA unsplash jpg

Sfaturi pentru a îmbunătăți iluminatul în casa ta

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Un iluminat bun poate adăuga farmec și personalitate fiecărei încăperi, atâta timp cât găsești locul potrivit pentru corpuri de iluminat și elementele potrivite.

Pregătește creionul și hârtia, pentru că avem cele mai bune sfaturi și trucuri pentru a îmbunătăți iluminatul din casa ta: nuanțe care îți îmbracă locuința transformându-i sferele, creând noi atmosfere, îmbunătățind intensitatea... Oricare ar fi cazul tău, cu siguranță vei găsi câteva idei pe care să le aplici.

Sfaturi pentru iluminatul casei

Nu exagera!

Iluminatul din camera de zi nu trebuie să orbească niciodată și este mai bine fără umbre. Pentru a face acest lucru, înainte de a amplasa lămpile, testează ce zone au umbre și cum să eviți cel mai bine strălucirea exagerată, cheia este să păstrezi lumina moderată și uniformă. De asemenea, dacă îți plac pereții luminoși, un truc care va îmbunătăți iluminarea este să nu-i vopsești în alb, ci într-o nuanță asemănătoare: crem, bej...

Spune da punctelor de lumină!

Înmulțește-le: ele înmoaie atmosfera și distribuie atenția, creând o senzație de spațiu. Un singur punct de lumină, de exemplu pe tavan, poate crea o iluminare prea agresivă, iar dacă ai corpuri de iluminat care nu sunt economice și sunt prea puternice, vor consuma mai multă energie și vor da impresia că încăperea este mai mică. Ca să nu mai vorbim de cât de inconfortabil este să încerci în permanență să eviți umbrele. Soluția? Adaugă reflectoare laterale pentru a contracara aceste efecte.

Combină mai multe tipuri de lumină

În afară de utilizarea mai multor puncte de lumină, este interesant să amesteci mai multe tipuri de corpuri de iluminat într-o cameră pentru a te juca cu efectele lor și a transmite senzații diferite: o lumină caldă va face camera mai confortabilă, în timp ce o lumină rece va induce liniște sau energie, în funcție de modul în care o distribui.

Joacă-te cu iluminatul

Jocul cu iluminarea poate fi folosit pentru a evidenția și ascunde prezența obiectelor. Iluminatul îți permite să evidențiezi o piesă de mobilier, un tablou etc. Cu toate acestea, pentru acest tip de iluminat, cunoscut sub numele de iluminat decorativ sau indirect, ia în considerare utilizarea lămpilor cu halogen cu variator. Există și alte resurse aliate pentru a face iluminatul din locuința ta mai primitor: lumânări, perdele, lămpi auxiliare, culoarea mobilierului, oglinzi; de exemplu, un truc care va da stil locuinței tale este să optezi pentru oglinzi luminate cu aplice.

Utilizează lumina focală pentru a îmbunătăți iluminarea casei

Profită de lumina focală, o completare foarte utilă a iluminatului general și ideală pentru spații definite, cum ar fi colțurile de lectură sau zonele de studiu.

Atenție cu iluminatul din baie și bucătărie

Un iluminat bun în baie și bucătărie este esențial. Iluminatul central tinde să fie mai puțin intim, deși în băi acest lucru este din ce în ce mai puțin important, și există o tendință de a opta pentru lumAvantajele unui iluminat bunina albă artificială, dar foarte eficientă, produsă de corpuri de iluminat fluorescente. În bucătărie, încearcă să adaugi mai multe puncte de lumină deasupra blatului de lucru, a chiuvetei etc. Acest lucru îți va ușura viața de zi cu zi. În băi, oglinda este deosebit de importantă, iar o opțiune foarte reușită este adăugarea de lumină la mobilier cu halogeni cu economie de energie sau spoturi led.

Utilizează luminile de perete

Aplicele de perete ajută la atenuarea contrastului dintre centrul și colțurile camerei, care pot fi uneori prea întunecate.

Luminează bine pasajele

O premisă mai mult decât estetică a siguranței este de a se asigura că zonele de trecere, în special coridoarele, sunt iluminate corespunzător și că întrerupătoarele sunt accesibile. Și apropo de întrerupătoare, optați pentru cele care vă permit să reglați intensitatea luminii, astfel veți avea puterea de a vă crea propriile atmosfere în funcție de nevoile dumneavoastră: relaxare, energie...

Evită iluminarea excesivă

Prea multă lumină are, de asemenea, consecințe asupra sănătății noastre, iar acestea nu sunt întotdeauna bune: dureri de cap, insomnie etc.

Avantajele unui iluminat bun

Nu uita că un iluminat bun poate adăuga farmec și personalitate oricărei încăperi, atâta timp cât găsești locul potrivit și corpuri de iluminat potrivite. Care sunt trucurile tale de iluminat?