Perversiuni şi practici sexuale înfiorătoare întâlnite de a lungul istoriei  Explicaţiile specialiştilor legate de cazurile de zoofilie şi necrofilie jpeg

Perversiuni şi practici sexuale înfiorătoare întâlnite de-a lungul istoriei. Explicaţiile specialiştilor legate de cazurile de zoofilie şi necrofilie

De-a lungul istoriei au apărut o mulţime de practici şi obiceiuri sexuale de-a dreptul bizare şi o mulţime de oameni au fost blamaţi de societate pentru gusturile cel puţin discutabile pe care le aveau. „Adevărul“ analizează împreună cu un specialist câteva perversiuni şi prcatici sexuale care au strânit numeroase controverse, încearcă să prezinte câteva explicații.

Bărbaţii care violează animale

În anul 1948, în SUA a fost întocmit un raport despre sexualitate care a scos la iveală nişte informaţii alarmante. Potrivit acestuia, 65% din bărbaţii care locuiau la ţară întreţineau raporturi sexual cu animale. Tony Rafailă, pshilog cu formare în Hipnoză Clinică, Relaxare şi Terapie Ericksoniană, Sexologie şi Psihoterapie de cuplu, a explicat cum se ajunge la astfel de situaţii. „Aceste practici sunt date de conjunctură. Un cioban care stă în vârf de munte are mai multe şanse să violeze o oaie decât să violeze o femeie. Evident, zoofilia este mult mai des întâlnită în zona rurală decât în cea urbană“, precizează expertul.

Un alt obicei ciudat care acum strâneşte indignare şi revoltă este cel care viza în urmă cu multă vreme raporturile sexuale în familie. Concret, într-un sat din Grecia exista o tradiţie care spunea că tinerele virgine trebui să întreţină prima oară relaţii sexuale cu propriul tată sau cu propriul unchi. Se spunea că acest lucru se face întrucât viitoarea mireasă n-o să mai simtă nicio durere în noaptea nunţii. Nici mirii nu erau excluşi din această tradiţie. Bărbaţii erau sodomizaţi pentru a fi învăţaţi cum să se poarte blând cu soţiile lor. 

6eac6c9e8b23b58ffcc5f10dcf7fc04a jpg jpeg

De teamă ca nu cumva femeile moarte să fie violate de cei care se ocupau de îmbălsămare, egiptenii preferau să păstreze cadavrele femeilor până când începeau să se descompună. Rafailă povesteşte că, şi în acest caz, astfel de comportamente se dezvoltă în special în rândul celor care au contact direct cu cadavrele. „Cei din zona necrofiliei nu dezgroapă morţi (n.r. pentru a-I viola)“, precizează specialistul. 

Mumificarea partenerului

O practică sexuală cel puţin controversată este reprezentată de o formă extremă de bondage (n.r.-act sexual care implică legarea partenerului) numită mumificare. În timpul acesteia, partenerul de sex este înfăşurat în folie alimentară sau bandă adezivă.

În timp ce unii sunt atraşi de acest „joc“, alţii sunt revoltaţi şi susţin că nu înţeleg această practică.

Există persoane care se numesc şi care nu pot ajunge la orgasm dacă nu înfig ace în pieptul partenerului cu care întreţin relaţii sexuale. Tony Rafailă spune că această practică îşi are rădăcinile în sadomasochism. „Ca şi în sadomasochism, totul este făcut cu limită şi, evident, cu acordul partenerului. Durerea nu este aşa de intensă precum ne-o imaginăm noi“, mai spune expertul.