Numărul de colecţie al revistei Historia dedicat Regelui Mihai, într un nou tiraj jpeg

Numărul de colecţie al revistei Historia dedicat Regelui Mihai, din nou la chioşcuri

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția

Numărul din decembrie al revistei „Historia” – unul de colecţie – dedicat Regelui Mihai a fost epuizat. Vă mulţumim tuturor pentru interesul acordat! Însă avem veşti bune! Începând de mâine, 22 decembrie, publicaţia noastră va putea fi găsită, într-un nou tiraj, la toate punctele de difuzare a presei – chioşcuri de ziare şi reţeaua Inmedio.

Historia jpg jpeg

Regele Mihai I s-a născut la Castelul Foișor din Sinaia în ziua de 25 octombrie 1921, ca Principe al României. S-a stins din viaţă la 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia – în chiar anul în care se împlinesc nouă decenii de la urcarea sa pe tron. Avea 5 ani şi 9 luni în iulie 1927, atunci când i-a succedat bunicului său, Regele Ferdinand Întregitorul.

Şi câte nu s-au întâmplat de-atunci – o viaţă cu înălţimi, dar şi cu multe, multe prăbuşiri, căci ultimul rege al României a fost contemporan cu destinul zbuciumat al Europei în ultima sută de ani.

Acesta este, deci, un dosar „Historia” cu vocaţie recuperatoare: adună, unul după altul, toate capitolele existenţei celui de-al patrulea rege al României, şi mai cu seamă cele despre care se ştie mai puţin: anii 1944-1947, care conduc spre abdicarea forţată, coordonatele procesului de urmărire între 1948 şi 1990 – căci Securitatea nu l-a scăpat niciun moment din vedere pe regele exilat, ştergerea din istorie, în România comunistă, şi mai apoi demonizarea. Şi întoarcerea, în 1992, precedată şi urmată de un şir de reveniri ratate. Şi apoi discursul ca o moştenire, din octombrie 2011: „Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate și democrație, sunt identitatea și demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere”.

Puteţi cumpăra revista şi în format pdf de Aici