image

Istoria Crypto Monedelor

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Criptomonede, investiții, venit pasiv și trading sunt doar câteva dintre cuvintele pe care le auzim din ce în ce mai des în ultimii ani, iar asta nu este deloc surprinzător. De la apariția lor și până în ziua de astăzi, criptomonedele au reușit să revoluționeze lumea investițiilor și nu numai. Trecutul lor, deși nu foarte îndepărtat, este un punct important de referință pentru domeniul financiar, iar în timp, momentul în care acestea au devenit accesibile publicului va rămâne cu siguranța impregnat în istorie.

Ce sunt crypto monedele?

Din punct de vedere tehnic, criptomoneda este o monedă digitală care nu există în formă fizică, dar care este însă sigură datorită faptului că se folosește de criptografie. Mai mult, acestea sunt cumpărate și vândute prin intermediul unor platforme de tranzacționare, care se bazează pe tehnologia blockchain, astfel încât tot procesul de tranzacționare este sigur pentru toate părțile implicate. Totuși factorul care face ca majoritatea criptomonedelor să fie mult mai apreciate de către antreprenori este faptul că acestea nu sunt emise de o instituție bancară sau guvern.

Astfel, dincolo de lipsa unor reglementări reale sau a unor legi care să limiteze tranzacționarea monedelor virtuale, investiția în acestea este și un proces care îți oferă libertate și autonomie financiară. Astăzi, criptomonedele au fost acceptate și recunoscute ca metodă de plată în mai multe țări, în timp ce majoritatea instituțiilor bancare caută metode prin care soluțiile de banking clasic să se contopească cu tranzacțiile cu monede virtuale.

Crypto monede anii 2000

Deși povestea criptomonedelor este marcată de lansarea pe piață a bitcoinului, acesta nu a fost prima monedă digitală. Încercări au mai existat în timp, însă Bitcoin a fost prima monedă care s-a bazat pe un sistem extrem de inteligent și care a avut fluctuații masive de-a lungul timpului. B–Money și Bit Gold sunt două exemple de monede digitale care deși nu au avut succes, au pavat drumul pentru Bitcon și pentru restul criptomonedelor care aveau să apară în 2009. La momentul respectiv majoritatea oamenilor erau fie prea neîncrezători, fie pur și simplu nu puteau înțelege exact cum funcționează aceste monede. În lipsa unor reglementări serioase, incertitudinea i-a făcut pe oameni să ignore această inovație, care în doar câțiva ani avea să schimbe lumea.

image

Bitcoin în anii 2000

Începuturile Bitcoin sunt marcate de anul 2009, însă, deși moneda a fost lansată în luna ianuarie, prima tranzacție a fost înregistrată abia în luna octombrie a aceluiași an. Fiind vorba despre ceva atât de tehnic, oamenii nu au avut curajul să investească din prima clipă, iar conceptul de răbdare era cu atât mai greu de înțeles cu cât piața fluctua în mod constant. Astfel, în anul 2010, un american care a achiziționat doua pizza și a plătit cu 10.000 de bitcoin, echivalentul a aproximativ 20 de dolari. Moneda a evoluat însă atât de mult încât, dacă la momentul respectiv cu un dolar puteai achiziționa 1309 BTC, la finalul anului 2021, aceeași sumă era echivalentul a 81 de milioane de dolari. Actualizările constante și informațiile ce țin de acest domeniu apar mereu, motiv pentru care este foarte important să rămâi mereu conectat la tot ceea ce ține de lumea crypto.

Bitcoin în 2023

Astăzi există numeroase platforme pe care se pot efectua tranzacții sau plăți cu bitcoin sau cu alte monede digitale. Pe Tradesilvania, de exemplu, poți să te bucuri de un spațiu sigur în care îți poți efectua toate acțiunile financiare cu criptomonede, fără să îți faci griji cu privire la siguranța acestora. Măsurile luate cu privire la securitate sunt atât de bune, încât poți fi sigur că doar tu ai acces la monedele tale și că doar tu poți accepta tranzacții sau plăți, evitând astfel riscul de fraude.

Concluzie

La fel ca orice altă inovație, criptomonedele sunt și astăzi destul de controversate, mai ales în domeniul bancar. Cu toate acestea, populația este din ce în ce mai atrasă de modalități simple și eficiente prin care poți să ai un venit pasiv, să investești și să te bucuri de bani făcuți inteligent. Majoritatea celor care își doresc să investească o fac informat și prin intermediul unei platforme sigure, motiv pentru care este imposibil să nu aibă succes pe termen lung.