Lansare de carte: "Regina Maria  Ultima dorinţă" de Tatiana Niculescu Bran jpeg

Despre ultima dorință a Reginei Maria

📁 Carte
Autor: Redacția

Editura Humanitas vă invită sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu pentru o întâlnire cu Lucian Boia, Ana Barton, părintele Marius Taloş şi Tatiana Niculescu Bran despre volumul "Regina Maria. Ultima dorinţă" de Tatiana Niculescu Bran, recent apărut în colecţia Istorie a Editurii Humanitas.

„Cum anul acesta se împlinesc 140 de ani de la nașterea reginei Maria, mi-am spus că o carte despre povestea inimii ei ar fi cea mai potrivită declarație a admirației și iubirii mele față de această desăvârșită româncă englezoaică, mare regină și cuceritoare scriitoare.

De ce a cerut regina ca inima să-i fie înmormântată în alt loc decât trupul? Care sunt simbolurile și înțelesurile ultimei ei dorințe? Cum se vor fi petrecut toate acestea? Cartea de față nu epuizează nici pe departe istoricul și semnificațiile ritualului funerar privitor la înhumarea inimii, nici universul cultural și religios căreia Maria îi aparține și nici sofisticata ei heraldică sufletească. Este doar o readucere în actualitate a modului ei de a privi oamenii și lumea, cu încredere, curaj și cu o poftă de viață inegalabile.

Dacă epoca noastră mai are nevoie de modele – și eu cred că are, acum mai mult ca oricând – atunci nu există, în istoria României, un model mai puternic și mai pasionant decât cel al reginei Maria.“ (Tatiana NICULESCU BRAN)

12106997 1016259208395111 3415074036342931682 n jpg jpeg