A apărut ediţia de toamnă Historia Special jpeg

A apărut ediţia de toamnă Historia Special

La 1 septembrie 1939, trupele naziste invadau Polonia – începea Al Doilea Război Mondial. Până în acest moment care a schimbat omenirea, Germania şi ţările implicate au fost trecut prin mai multe schimbări şi au fost nevoite să facă faţă mai multor evenimente, care coroborate au dus, acum 80 de ani, la o nouă conflagraţie mondială. Istoria Germaniei de după Primul Război Mondial este poate cea mai complexă şi mai disputată analiză istoriografică din ultima jumătate de secol. Cum a fost posibilă ascensiunea radicalismului politic şi cum s-a ajuns la armaghedonul numit al Doilea Război Mondial, sunt întrebările fundamentale la care deopotrivă specialiştii şi opinia publică încearcă să răspundă încă de la încheierea conflictului.

Nici România nu a fost exclusă din planurile lui Hitler, politica interbelică românească fiind pusă în dificultate atât pe plan extern, cât şi pe plan intern. Strategia de a oscila între Germania și URSS avea să fie aruncată în aer de semnarea acordului Ribbentrop-Molotov. Zilele României Mari începeau din acest punct să fie numărate. Însă dezmembrarea României Mari își are și multiple cauze și slăbiciuni interne.

FB banner 850x314 HS august png png

Urmăriți drumul „pierzaniei” pe care l-a parcurs România Mare în numărul de toamnă al revistei Historia Special, disponibil la toate punctele de distribuţie a presei în perioada 30 august-20 decembrie, dar şi în format digital pe paydemic.com . Nu uitaţi că dacă vă faceţi abonament la Historia sau Historia + Historia Special, în perioada 15 iulie – 14 septembrie, pentru minim 3 luni și primiţi CADOU un abonament de o lună la săptămânalul Weekend Adevărul.