Zilele Europene ale Arheologiei, la metrou (© Institutul Național al Patrimoniului)

Zilele Europene ale Arheologiei, la metrou

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 10 iunie 2024

Până pe 16 iunie 2024, proiectul internațional Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA) va fi promovat în toate stațiile de metrou din București.

Anul acesta are loc a XV-a ediție a evenimentului Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA), în perioada 14-16 iunie 2024, organizată de Ministerul Culturii din Franța în parteneriat cu L’Institut national de recherches archéologiques préventives – INRAP.

„Este probabil pentru prima dată când arheologia este promovată profesionist, într-un mediu foarte popular, pe care îl frecventează zilnic peste 600.000 de persoane. Până pe 16 iunie 2024, când călătoriți cu metroul, vă invităm să urmăriți campania ZEA și să accesați codul QR pentru a fi la curent cu evenimentele care se vor desfășura în perioada 14-16 iunie 2024 în toată țara”, informează un comunicat al Institutului Național al Patrimoniului.

În România, Institutul Național al Patrimoniului (INP) are rolul de coordonator național al ZEA, poziție în care susține pe deplin misiunea ZEA de a populariza principiile și rezultatele arheologiei în rândul publicului larg, precizează comunicatul citat.

Vezi aici harta evenimentelor organizate în perioada 14-16 iunie 2024 sub egida ZEA!