VIDEO Dezbatere „Historia”: Războiul petrolului, cine va falimenta? jpeg

VIDEO Dezbatere „Historia”: Războiul petrolului, cine va falimenta?

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 10 aprilie 2020

Criza produsă de coronavirus afectează economia la nivel mondial. Războiul comercial declanșat între Arabia Saudită și Rusia a prăbușit cotaţiile internaţionale ale petrolului. Schimbarea majoră către economia verde, în efortul pentru combaterea schimbărilor climatice, ridică alte provocări în faţa unei industrii care este indisolubil asociată cu ţinerea lumii în mișcare. Pentru că, în momentul de faţă și în viitorul apropiat, nu se poate imagina funcţionarea economiei mondiale fără petrol. 

Industria petrolieră din România a fost și este o parte semnificativă a economiei românești, cu toate că în prezent relevanţa ei în plan global ca producător este mică în raport cu poziţia fruntașă ocupată la începutul secolului al XX-lea în rândul producătorilor și exportatorilor mondiali de petrol.

Cine va câștiga războiul petrolului? Cine va falimenta? Cum afectează România? Discutăm la „Dezbaterile Historia”, la „Adevărul Live”, cu Victor Grigorescu, fost ministru al Energiei și expert în politică energetică a UE, Dorin Stănescu, istoric, și Ciprian Stoleru, redactor „Historia”, într-o emisiune moderată de Ion M. Ioniţă, redactor-şef Historia.