VIDEO Au dorit liderii nazişti să încheie o alianţă între Marea Britanie şi Germania, fără ca Hitler să ştie?
Istoricul Marian Ştefănescu consideră că gestul liderului nazist Rudolf Hess, mâna dreaptă a lui Adolf Hitler, de a zbura în Scoţia în plin război mondial a fost făcut fără ca Hitler să fie informat. Mai mult, istoricul afirmă că Hess s-a bazat pe faptul că ducele de Hamilton îl va răsturna pe Winston Churchill din postul de premier şi va încheia o alianţă între Marea Britanie şi Germania nazistă.
“Rudolf Hess a fost o personalitate de vârf în Germania nazistă. El s-a născut ca majoritatea liderilor nazişti în afara graniţelor Germaniei în Alexandria, Egipt, dintr-o familie mixtă tatăl său era german, iar mama era de origine greacă. Mediul autoritar din familie l-a marcat ca şi personalitate. Era un om timid, introvertit, spus unui control parental sever. Înrolarea în armata germană ca voluntar în 1914 a fost un act de revoltă împotriva autorităţii parentale.
Citeşte şi:Colonel KGB:Hess a mers în Regatul Unit pentru a-i propune lui Churchill un pact
Momentul de veritabilă revelaţie l-a avut în 1920, atunci când l-a întâlnit pe Hitler. Hess a ajuns să reprezinte o categorie nu prea cuprinzătoare din elita Germaniei care avea pentru Hitler o veneraţie absolută. Doar Gobbels mai candida la calitatea de prim venerator a lui Hitler.
Deşi era o personalitatea ştersă a fost promovat datorită veneraţiei pe care o avea pentru Fuehrer, fiind adjunctul lui Hitler în cadrul Partidului Naţional Socialist. În momentul începerii războiului Hitler a consacrat ordinea succesiunii. Primul era Herman Goring, iar al doilea era Ruodlf Hess.
Din acelaşi serial:
Peemunde-baza de arme secrete a lui Adolf Hitler
Tancul-Calul de foc al timpurilor moderne
Totuşi într-un moment de glorie, înainte de a începe atacul împotriva URSS, după victoriile fulgerătoare ale Germaniei din Polonia şi Franţa, Hess decide pe 10 mai 1941să zboare cu avionul personal, fără sa anunţe pe nimeni, în Scoţia pentru a lua legătura cu ducele de Hamilton de care îl lega o mai veche prietenie. Hess spera că ducele de Hamilton era un opozant hotărât a lui Churchill şi că îl va putea îndepărta pe acestă din funcţia de premier. Apoi Hamilton trebuia să formeze un guvern cu simpatii faţă de Germania nazistă şi să încheie o alianţă între cele două ţări împotriva principalului duşman care era Uniunea Sovietică.
S-a spus descpre acest caz cam tot ce se putea spune inclusiv că la procesul de la Nurenberg nu ar fi fost Hess pentru că ar fi fost asasinat între timp de către englezi şi că ar fi fost o dublură, sau că cel care a zburat în Scoţia a fost o dublură. O altă terorie susţine că Hitler ar fi ştiut despre intenţia lui Hess şi l-ar fi cauţionat, sau că planul facea parte dintr-o conspiraţie mondială care ar fi susţinut o alianţă între Marea Briatnie şi Gemania lucru ce asigura o dominaţie germano-engleză asupra lumii prin înfrângerea URSS-ului şi limitarea influenţei Statelor Unite, însă mai toate sunt legende”, a concluzionat istoricul Marian Ştefănescu.
Mai citeşte:
Cum a văzut presa militară ordinul de atac asupra URSS al generalului AntonescuAntonescu:„Ostaşi, vă ordon:Treceţi Prutul!”