Bazilica Sfântul Petru (© Pixabay)

Un fost angajat al Vaticanului, arestat pentru că a încercat să vândă un manuscris furat

Un fost angajat de la Fabrica Sfântului Petru a fost arestat la Vatican, la sfârșitul lunii mai, pentru că ar fi încercat să vândă un manuscris furat și care a fost scris de sculptorul și arhitectul baroc Gian Lorenzo Bernini.

Potrivit cotidianului italian Domani, Alfio Maria Daniele Pergolizzi a încercat să vândă documentul către Fabrica Sfântului Petru, instituția Bisericii Romano-Catolice care administrează Bazilica Sfântul Petru, informează Agerpres.

Deocamdată nu s-a stabilit dacă manuscrisul a fost furat de la Vatican sau dintr-o colecție privată.

Conferențiar și istoric de artă, Alfio Maria Daniele Pergolizzi a fost directorul de comunicare al acestei instituții între anii 1995 și 2011. El se confruntă cu acuzații de primire de bunuri furate, extorcare și fraudă, potrivit aceluiași articol din Domani.

Gian Lorenzo Bernini (1598 - 1680) a fost unul dintre cei mai mari artiști ai barocului, fiind cunoscut mai ales ca sculptor, deși a avut lucrări semnificative și în domeniul arhitecturii, picturii și poeziei.

Înființată în secolul al XVI-lea, „Fabrica Sfântului Petru" este în prezent o instituție însărcinată cu conservarea operelor de artă artistice și arhitecturale ale Bazilicii Sfântul Petru.

Mai multe pentru tine...