Trupe ruse s au infiltrat în Kiev, afirmă preşedintele ucrainean jpeg

Trupe ruse s-au infiltrat în Kiev, afirmă preşedintele ucrainean

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 25 februarie 2022

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că în Kiev s-au infiltrat trupe inamice, la o zi după ce Rusia a invadat Ucraina şi s-a apropiat de capitală, informează agerpres.ro.

"Am primit informaţii că grupuri de sabotaj inamice au intrat în Kiev", a afirmat preşedintele Zelenski într-o intervenţie video postată pe site-ul preşedinţiei ucrainene în care cere locuitorilor să fie vigilenţi şi să respecte interdicţia de circulaţie.

"Voi rămâne în capitală. Familia mea este, de asemenea, în Ucraina. Conform informaţiilor pe care le deţinem, inamicul m-a identificat ca fiind ţinta numărul unu, ia familia mea ţinta numărul 2.

În aceeaşi intervenţie video, preşedintele Volodimir Zelenski şi-a exprimat regretul că Ucraina a fost "lăsată singură" în faţa armatei ruse.

"Cine e gata să lupte alături de noi? Nu văd pe nimeni. Cine este gata să ofere Ucrainei garanţia unei aderări la NATO? Toată lumea se teme", a declarat preşedintele Ucrainei. 

Citește și: 

Cum justifică propaganda rusă invazia URSS în Polonia în 1939?

„Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni” - Iată o lunga listă de exemple istorice care îl contrazic pe purtătorul de cuvânt rus