Trafic restricționat, de Ziua Eroilor, în zona Palatului Cercului Militar Național
Traficul rutier va fi restricționat, joi, între orele 19.30 - 22.00, pe strada Constantin Mille și, între orele 20.00 - 21.45, pe Calea Victoriei, în zona Palatului Cercului Militar Național, între străzile Ion Câmpineanu și bulevardul Regina Elisabeta, cu ocazia Zilei Eroilor.
„În data de 25 mai, în intervalul orar 21,00 - 23,30, se va organiza Ceremonia militară și religioasă cu ocazia sărbătoririi Zilei Eroilor, pe traseul Palatul Cercului Militar Național - Calea Victoriei - bulevardul Regina Elisabeta - bulevardul Mihail Kogălniceanu - Piața Operei - bulevardul Eroii Sanitari - strada Prof. Dr. Gheorghe Marinescu - șoseaua Cotroceni - bulevardul Iuliu Maniu - bulevardul Paul Teodorescu - bulevardul Timișoara - sediul Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul”, a anunțat Brigada Rutieră.
Deplasarea se va face exclusiv pe prima bandă de circulație, pe sensul normal de mers.
Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului și de prevenire a accidentelor de circulație rutieră. Astfel, solicită conducătorilor de vehicule să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staționeze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri, informează Agerpres.
Ziua Eroilor, celebrată de Înălțare
Ziua Eroilor este celebrată în fiecare an odată cu sărbătoarea creștină a Înălțării Domnului, care marchează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile de la Înviere.
Sărbătoare națională a poporului român, Ziua Eroilor este marcată în memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului. În această zi, în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, troițele și monumentele închinate eroilor, din țară și din străinătate, sunt oficiate slujbe de pomenire. De altfel, eroii neamului sunt pomeniți la fiecare Sfântă Liturghie.
Pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălțării Domnului a fost hotărâtă în anul 1920. La sfârșitul Primului Război Mondial, Tratatul de la Versailles, semnat de fostele țări beligerante, în 1919, prevedea, printre altele, obligativitatea întreținerii mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a operelor comemorative de război dedicate acestora, în semn de recunoștință pentru sacrificiul suprem al celor căzuți la datorie.