Taiwan: Doi ani de închisoare dacă mănânci carne de câine sau pisică jpeg

Taiwan: Doi ani de închisoare dacă mănânci carne de câine sau pisică

📁 Istorie culinară
Autor: Redacția
🗓️ 12 aprilie 2017

Decizie istorică a Parlamentul din Taiwan, care a aprobat un proiect de lege prin care interzice sacrificarea de câini şi pisici pentru consumul uman, precizează BBC News. Oricine este surprins încălcând această reglementare riscă o amendă mare sau până la doi ani de închisoare. Măsurile au fost introduse pentru a îmbunătăţi legislaţia ţării privind protecţia animalelor.

Se pare că în timpul lui Confucius, carnea de câine a devenit sursă de hrană pentru om în China. Carnea de câine a fost des consumată în perioadele de foamete prin care a trecut ţara datorită conţinutului proteic ridicat al cărnii. Astăzi, carnea de câine este consumată mai ales ca tratament în medicina tradiţională chineză. Datorită acestor recomandări, chinezii consumă carnea de câine în sezonul rece pentru a-şi păstra o temperatură normală a corpului

Din cauza sacrificării dureroase la care sunt supuşi câinii și pisicile (exisă credinţa că suferinţa îmbunătăţeşte calitatea cărnii), mulţi oameni şi asociaţii pentru protecţia animalelor din China și Taiwan au militat împotriva consumului de carne de câine și pisică.