Rămășițele bine conservate a doi bărbați, descoperite între ruinele orașului Pompei | FOTO jpeg

Rămășițele bine conservate a doi bărbați, descoperite între ruinele orașului Pompei | FOTO

📁 Roma, măreţia şi declinul său
Autor: Redacția
🗓️ 23 noiembrie 2020

Arheologii italieni au descoperit rămășițele bine conservate a doi bărbați care au murit arși de erupția vulcanică ce a distrus orașul antic Pompei în anul 79 d. Hr.

Unul dintre aceștia era probabil un bărbat cu o poziție socială înaltă, cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani, care mai păstra încă urmele unei pelerine din lână prinse sub bărbie. Cel de-al doilea, cu vârsta cuprinsă între 18 și 23 de ani, purta o tunică și a avea câteva vertebre rupte, indiciu că ar fi fost un sclav care făcea muncă grea, relatează Agerpres.

Pompeii 3 jpg jpeg

Rămășițele au fost descoperite în Civita Giuliana, la 700 de metri nord-vest de centrul anticului Pompei, într-o încăpere subterană din vecinătatea unei vile unde se fac săpături.

Dantura și oasele s-au conservat, iar cavitățile unde se aflau țesuturile moi au fost umplute cu ipsos, lăsat să se întărească și iar apoi excavat pentru a pune în evidență conturul trupurilor.

Pompeii 5 jpg jpeg

„Aceste două victime erau probabil în căutarea unui adăpost când au fost spulberate de curentul piroclastic aproximativ la ora 9 dimineața. Au murit prin șoc termic, după cum demonstrează picioarele și mâinile încleștate”, a spus Massimo Osanna, directorul sitului arheologic. '

Pompeii 2 jpg jpeg

Foto: Facebook / Pompeii - Parco Archeologico