Portretul reginei Elisabeta a II-a figurează pe bancnota de cinci dolari australieni din anul 1992 (© Flickr / AGeekMom)

Portretul regelui Charles al III-lea nu va figura pe noua bancnotă de 5 dolari australieni

Portretul regelui Charles al III-lea nu va figura pe noua bancnotă de 5 dolari australieni, iar portretul reginei Elisabeta a II-a urmează să fie înlocuit cu un design conceput pentru a aduce un omagiu indigenilor din Australia, a anunțat Reserve Bank, banca centrală a țării.

Decizia vine în urma consultărilor cu guvernul australian, viitorul design fiind conceput pentru a aduce un omagiu „culturii și istoriei Primilor Australieni”, a anunțat Reserve Bank într-un comunicat citat de Agerpres.

„Va dura câțiva ani pentru ca noua bancnotă să fie concepută și tipărită. Între timp, actuala bancnotă de cinci (dolari) va continua să fie emisă. Aceasta va putea fi folosită chiar și după emiterea noii bancnote”, a adăugat Reserve Bank.

O efigie a reginei va continua să fie tipărită pe monedele din Australia până când Royal Australian Mint, monetăria australiană, va face tranziția către un design cu portretul regelui, la sfârșitul acestui an.

Portretul reginei Elisabeta a II-a figurează pe bancnota de cinci dolari australieni din anul 1992 și se bazează pe fotografii comandate de Reserve Bank în 1984.

Foto sus: Bancnota de cinci dolari australieni (© Flickr / AGeekMom)

Mai multe pentru tine...