Peste 60 de tablouri, transportate de la Sibiu la Iași sub protecția Jandarmeriei (© Muzeul Național Brukenthal)

Peste 60 de tablouri, transportate de la Sibiu la Iași sub protecția Jandarmeriei

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 11 ianuarie 2024

Peste 60 de tablouri din colecția Muzeului Național Brukenthal din Sibiu, semnate de cei mai importanți pictori români, de la clasici la contemporani, au fost transportate la Iași, sub protecția Jandarmeriei Române. Lucrările vor fi expuse la Iași, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Transportul tablourilor de la Sibiu la Iași a început miercuri, când a fost planificată încărcarea și preluarea acestora, sub pază. Tablourile au fost transportate de curieri speciali și păzite de jandarmii ieșeni, informează un comunicat al Muzeului Național Brukenthal.

Cele 69 de lucrări de pictură vor face parte într-o expoziție a Palatului Braunstein din Iași intitulată „Capodopere. Artă din România, de la clasic la contemporan”. Curatoriată de Aurica Ichim și Alexandru Constantin Chituță expoziția este una dintre cele mai importante evenimente cultural-artistice realizată în cadrul Zilei Culturii Naționale din acest an.

Lucrările fac parte din Expoziția Capodopere, artă din România, de la clasic la contemporan, din colecția Muzeului Național Brukenthal sunt semnate de Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Ion Țuculescu, Oscar Han, Ion Pacea, Ion Jalea s.a.

„Este una dintre cele mai mari și importante expoziții organizate din colecția de artă românească și artă contemporană a Muzeului Național Brukenthal și una dintre cele mai importante expoziții de artă organizate în Moldova" afirmă curatorii expoziției, în comunicatul citat.

Expoziția va fi deschisă cu prilejul Zilei Culturii Naționale la Palatul Braunstein din Iași, luni, 15 ianuarie la ora 16:00.