Muzeul Apei bird eye jpg

Muzeul Apei din Timișoara se va deschide publicului larg. Vechea uzină de apă a orașului, restaurată

📁 Muzeele României
Autor: Stefan Both
🗓️ 8 iunie 2023

Muzeul Apei din Timișoara se va deschide vineri, 9 iunie, publicului larg. Prima uzină de apă a Timișoarei revine în viața comunității, în urma unui amplu program de intervenție și reabilitare, realizat de compania de apă, Aquatim.

Muzeul Apei pune în valoare patrimoniul industrial Secession (1914) al fostei Uzine de Apă Urseni, reconstituind legăturile identitare dintre oameni și locuri emblematice, pentru evoluția orașului. La confluența dintre științe, tehnologie și arte, muzeul va fi un spațiu al experimentării și creativității, în care apa, ca element vital, redevine liant social, obiect de investigație și sursă de inspirație.

Muzeul Apei va fi transformat, dintr-un obiectiv reabilitat de patrimoniu, într-un loc viu, ce va spune vizitatorilor săi povestea apei și va găzdui numeroase activități culturale și educaționale, de la ateliere până la expoziții, concerte și spectacole new media art.  

Uzina de apă din Timișoara a devenit muzeu (foto: Ștefan Both)
Uzina de apă din Timișoara a devenit muzeu (foto: Ștefan Both)

Un website dedicat, un traseu de vizitare cu parcurs explicativ și ghidaj audio multilingv și un festival propriu, intitulat Seri de vară la Muzeu, sunt câteva dintre propunerile proiectului pentru activarea acestui spațiu inedit și integrarea sa în rețeaua culturală.  

Citește mai multe amănunte pe adevarul.ro