Monedă din argint lansată la 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”

Monedă din argint lansată la 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 7 decembrie 2023

Banca Națională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic o monedă din argint, cu valoarea nominală de 10 lei, cu tema 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 de piese, iar prețul de vânzare - 490,00 lei, fără TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate, informează un comunicat al BNR.

Aversul monedei redă partea centrală a clădirii Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” din București, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2023”.

Reversul monedei prezintă primul sediu al Muzeului Militar Național (Palatul Artelor din București), portretul Regelui Ferdinand I și inscripțiile „MUZEUL MILITAR NATIONAL”, „REGELE FERDINAND I” și „100 ANI”.

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoțite de broșuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză și franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea lor în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Mai multe pentru tine...