├Ämp─âratul Naruhito ┼či a proclamat ├«nsc─âunarea pe tronul Japoniei  jpeg

├Ämp─âratul Naruhito ┼či-a proclamat ├«nsc─âunarea pe tronul Japoniei

├Ämp─âratul Naruhito ┼či-a proclamat ├«n mod oficial ├«nsc─âunarea pe tronul Japoniei, ├«ntr-o ceremonie complicat─â, relateaz─â BBC.

Naruhito, ├«n v├órst─â de 59 de ani, ┼či-a ├«nceput domnia ├«n luna mai, dup─â abdicarea tat─âlui s─âu, fostul ├«mp─ârat Akihito. Dar urcarea sa pe tron este abia acum oficializat─â, printr-o serie de ritualuri tradi┼úionale. ├Än acest timp, Japonia se reface dup─â efectele taifunului Hagibis, care a provocat moartea a aproape 80 de oameni. O parad─â a fost anulat─â, ├«n semn de respect fa┼ú─â de victime ┼či familiile lor.

627x0 jpg jpeg

├Ä n timpul ceremoniei de ├«nsc─âunare, numit─â, Sokui no Rei, ├«mp─âratul Naruhito s-a a┼čezat pe tronul ├«nalt de 6,5 metri. Acesta a citit o proclama┼úie oficial─â, fiind ├«mbr─âcat cu o rob─â ├«n tonuri de galben-portocaliu, pe care ├«mp─âra┼úii o poart─â doar ├«n ocazii speciale. ÔÇ×Jur c─â voi ac┼úiona numai ├«n concordan┼ú─â cu constitu┼úia ┼či ├«mi voi ├«ndeplini responsabilit─â┼úile ca simbol al statului ┼či pentru unitatea poporuluiÔÇŁ, a spus ├«mp─âratul. So┼úia sa, ├«mp─âr─âtesa Masako, a stat pe un tron al─âturat.   

 Premierul Shinzo Abe a ┼úinut un discurs de felicitare, urmat de strig─âte de ÔÇŁBanzaiÔÇŁ, care se traduc cu ÔÇŁtr─âiasc─â ├«mp─âratulÔÇŁ. Ceremonia, care a avut loc mare parte ├«n lini┼čte, a avut loc ├«n prezen┼úa unei s─âbii ┼či a unei bijuterii antice, comori sacre care simbolizeaz─â puterea imperial─â. Sute de demnitari str─âini, ├«ntre care prin┼úul Charles al Marii Britanii, dar ┼či pre┼čedinte Rom├óniei, Klaus Iohanis, particip─â la ceremonii.