Iată ce metode macabre de contracepţie foloseau prostituatele romane jpeg

Iată ce metode macabre de contracepţie foloseau prostituatele romane

Prostituatele din timpul Romei antice ├«┼či ucideau copiii nou-n─âscu┼úi ├«n mod obi┼čnuit, care apoi erau ├«ngropa┼úi ├«n gropi comune. Urme ale sinistrului obicei au fost dezgropate de arheologi pe un c├ómp dintr-o ferm─â din sud-estul Angliei.

Arheologii au descoperit pe teritoriul unei ferme din Hambleden, Buckinghamshire, o groap─â comun─â care con┼úinea r─âm─â┼či┼úele a 97 de copii, to┼úi mor┼úi la aceea┼či v├órst─â. ├Än urma unei cercet─âri atente, exper┼úii au decis c─â pe locul acela func┼úionase cel mai probabil un bordel, potrivit Daily Mail.

Romanii nu aveau la dispozi┼úie metode contraceptive eficiente, iar infanticidul nu era considerat o crim─â at├ót de ┼čocant─â precum azi, astfel c─â femeile ├«┼či ucideau uneori copiii imediat dup─â na┼čtere. Arheologii sus┼úin c─â localnicii din acea perioad─â ┼či-au ucis sistematic pruncii ┼či i-au ├«ngropat ├«n acea parte a a┼čez─ârii.

M─âsur─âtorile f─âcute pe schelete au ar─âtat faptul c─â to┼úi bebelu┼čii au murit ┼či au fost ├«ngropa┼úi la aceea┼či v├órst─â, imediat dup─â na┼čtere (40 de s─âpt─âm├óni de dezvoltare embrionar─â). Dac─â pruncii ar fi murit din cauze naturale, ar fi avut v├órste diferite.

article 1289603 0A32C419000005DC 721 468x286 jpg jpeg

Craniul unui copil descoperit la Hambleden (Surs─â foto:BBC.com)

A┼čezarea roman─â a fost identificat─â pe teritoriul fermei din Hambleden ├«nc─â acum 100 de ani, ├«ns─â cercet─âri cu privire la originea scheletelor de copii ├«ngropate acolo au fost demarate abia acum.

Arheologul Jill Eyers a ar─âtat un interes special fa┼ú─â de sit timp de mai mul┼úi ani. Aceasta a organizat o echip─â care s─â cerceteze situl, iar acum scrie o carte despre descoperirile sale. ÔÇ×G─âsirea r─âm─â┼či┼úelor mi-a provocat co┼čmaruri timp de trei nop┼úiÔÇŁ, a m─ârturisit aceasta.

Descoperirea a adus ├«n aten┼úia oamenilor de ┼čtiin┼ú─â un alt site arheologic, din Ashkelon, sudul Israelului. ├Än 1988, aproximativ 100 de schelete de prunci au fost dezgropate de sub canalizarea unei b─âi din epoca roman─â.

├Än urm─â cu aproape 2000 de ani, romanii s-au bucurat de o clim─â pl─âcut─â ┼či culturi agricole generoase ├«n acest col┼ú din sud-estul Angliei. Este foarte probabil ca ├«n aceast─â micu┼ú─â a┼čezare roman─â s─â fi existat un bordel, datorit─â apropierii de r├óul Tamisa, o cale navigabil─â spre ┼či de la Londra.