Prințul Charles (© Defense Visual Information Distribution Service)

UPDATE Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit. Membrii familiei regale britanice i-au fost alături în ultimele clipe

📁 Istorie recentă
🗓️ 8 septembrie 2022

Membrii familiei regale britanice s-au grăbit să fie alături de regina Elisabeta a II-a, joi, după ce medicii s-au declarat îngrijoraţi de starea de sănătate a suveranei în vârstă de 96 de ani şi au spus că aceasta ar trebui să rămână sub supraveghere medicală. Din nefericire, regina a murit în această seară.

Fiul cel mare şi moştenitorul ei, prinţul Charles, şi soţia sa Camilla, s-au dus la Castelul Balmoral, reşedinţa din Scoţia unde se află acum regina şi unde a ajuns şi fiul cel mare al lui Charles, prinţul William. Ceilalţi copii ai Elisabetei - Anne, Andrew şi Edward - erau, de asemenea, în drum spre castel, informează Agerpres.

Un purtător de cuvânt a declarat că prinţul Harry şi soţia sa Meghan, aflaţi în Marea Britanie pentru o serie de evenimente, vor călători şi ei în Scoţia. 

Deşi starea reginei nu a fost detaliată, faptul că apropiaţii ei au călătorit la Balmoral indică faptul că situaţia este gravă. 

Elisabeta a II-a este regina Marii Britanii şi a mai mult de o duzină de alte ţări începând din 1952, între care Canada, Australia şi Noua Zeelandă, iar la începutul acestui an a împlinit 70 de ani de când se află pe tron cu patru zile de sărbători naţionale în luna iunie.

Elisabeta a urcat pe tron după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, la 6 februarie 1952, când ea avea doar 25 de ani.

Regina Elisabeta a II-a a fost încoronată în luna iunie a anului următor. Prima încoronare televizată a fost o avanpremieră a unei noi lumi în care vieţile membrilor familiei regale urmau să fie din ce în ce mai mult analizate de către mass-media.

Winston Churchill a fost primul prim-ministru care a servit în timpul domniei sale, Iosif Stalin era liderul Uniunii Sovietice, războiul coreean făcea ravagii. Liz Truss, învestită prim-ministru în urmă cu două zile, este cel de-al 15-lea premier din timpul domniei-record a reginei Elisabeta a II-a.

Foto sus: Prințul Charles (© Defense Visual Information Distribution Service)

Mai multe pentru tine...