Regele Mihai şi Prinţul Filip: fotografie document, colorizată manual jpeg

Regele Mihai şi Prinţul Filip: fotografie-document, colorizată manual

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția

Doi copii pe cai, la mare, pe plaja din Constanţa, în vara lui 1928. Cine sunt ei? Regele Mihai I al României, în dreapta („regele în pantaloni scurţi”, l-a numit presa străină a timpului), şi prinţul Filip al Greciei şi Danemarcei (viitorul soţ al Reginei Elisabeta a II-a Marii Britanii; a murit anul acesta, în aprilie, cu două luni înainte de a împlini 100 de ani). 

Născuţi în acelaşi an, 1921, cei doi puşti erau rude apropiate (bunicul matern al lui Mihai, Regele Constantin I al Greciei, era unchiul lui Filip) şi şi-au petrecut mai multe vacanţe împreună, pe malul Mării Negre.

Tehnica. Din mai multele fotografii alb-negru care-i înfăţişează pe cei doi la mare, în România, a fost aleasă imaginea alăturată, printată pe hârtie de 180 g/m şi colorizată manual cu pasteluri uscate sub formă de pulbere, PanPastel și Sennelier; s-a încercat redarea atmosferei cu o cromatică specifică după-amiezilor de vară pe plaja din Constanţa. 

Foto: Getty Images / Colorizare manuală de Lucian Muntean

colorizare manuala lucian muntean philip   mihai LM1 9463 jpg jpeg

Scurta copilărie fericită a Regelui Mihai. În luna iunie, luna copilăriei şi a începutului de vacanţă, vă propunem să citiţi un dosar amănunţit, bogat ilustrat, despre copilăria şi adolescenţa ultimului rege al României. Această ediţie specială a revistei „Historia” poate fi achiziţionată de pe platforma Paydemic

coperta jpg jpeg