Eşti curios cum te ai fi descurcat în Imperiul Roman? Aplicaţia care îţi spune cât ar fi durat călătoriile tale png

Eşti curios cum te-ai fi descurcat în Imperiul Roman? Aplicaţia care îţi spune cât ar fi durat călătoriile tale

📁 Roma, măreţia şi declinul său
Autor: Redacția
🗓️ 21 mai 2012

Într-o combinaţie de studiu istoric, cartografie şi tehnologie media, cercetătorii de la Universitatea Stanford au creat un model prin care curioşii pot afla cât le-ar fi luat să călătorească în diferite puncte ale Imperiului Roman.

ORBIS, The Stanford Geospatial Network Model of the Roman World (n.r.-Modelul Reţelei Geospaţiale Stanford a Lumii Romane) calculează cu detalii câte zile i-ar fi luat unui om să călătorească în diferite puncte şi cât l-ar fi costat, totul depinzând de banii care îi are la dispoziţie şi de ce transportă.

Datele istorice incluse în studiu sunt legate de clima de atunci, drumuri, structura oraşelor şi a porturilor. Calcularea celei mai potrivite rute ţine cont de modalitatea de transport aleasă, pe apă sau pe uscat.

Perioada aleasă de autorii aplicaţiei este în jurul anului 200, când ei au considerat că Imperiul Roman s-a afat la apogeu. În studiu au fost incluse 751 de poziţii de plecare sau sosire.

La doar două săptămâni de la lansare, site-ul s-a bucurat de un real succes, mai ales printre pasionaţii de istorie a Imperiului Roman. Fondatorii au precizat că au primit numeroase răspunsuri de mulţumiri din partea profesorilor de istorie care au reuşit să le insufle pasiunea pentru Roma Antică elevilor.

sursa>mediafax.ro