Erdogan reproșează UE și NATO lipsa de „acțiune hotărâtă” în fața invadării Ucrainei jpeg

Erdogan reproșează UE și NATO lipsa de „acțiune hotărâtă” în fața invadării Ucrainei

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 25 februarie 2022

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, a cărui țară este membră a NATO, le-a reproșat vineri Alianței Nord-Atlantice și Uniunii Europene lipsa lor de „acțiune hotărâtă” în fața invadării Ucrainei de către Rusia.  

„NATO ar fi trebuit să ia măsuri mai decisive. Europei îi lipsește hotărârea în modul de abordare. Tot ceea ce fac este să dea sfaturi și păreri Ucrainei”, a insistat președintele turc într-o întâlnire cu presa, exprimându-și încredere că reuniunea de vineri a NATO va duce la o abordare mai hotărâtă din partea Alianței.

Aceasta „nu ar trebui să se transforme într-un val de condamnări. NATO ar trebui să facă un pas mai decisiv”, a spus Erdogan după rugăciunea musulmană de vineri la Istanbul, informează Agerpres.

 „Aceste condamnări și aceste sfaturi nu ar trebui să fie doar pentru spectacol”, a adăugat Erdogan. Președintele turc a denunțat joi „o lovitură dură dată păcii și stabilității regionale” după declanșarea ofensivei Rusiei împotriva Ucrainei, acuzând o intervenție „inacceptabilă”.

Citește și: 

Insula Şerpilor a fost cucerită de ruşi. Toți grăniceri ucraineni de pe insulă au fost ucişi

Talibanii cer Rusiei și Ucrainei să „rezolve criza prin mijloace pașnice”

Putin vrea să trimită o delegaţie la Minsk, pentru negocieri cu Ucraina