Epava unei corăbii scufundate în urmă cu peste o sută de ani a apărut în mod misterios la suprafață (foto: Captură video Youtube / Corey Purchase NiCor Photos)

Epava unei corăbii scufundate în urmă cu peste o sută de ani a apărut în mod misterios la suprafață

Locuitorii unei mici așezări de pe insula canadiană Newfoundland au fost surprinși de apariția bruscă și misterioasă a unei epave vechi de peste o sută de ani pe o plajă din apropiere.

Epava a fost descoperită de Gordon Blackmore, un localnic care vâna păsări marine pe țărmul nisipos din Cape Ray când a zărit o formă întunecată în apele tulburi. Epava misterioasă nu era acolo cu doar câteva zile în urmă, informează publicația britanică The Guardian.

De-a lungul timpului, cel puțin opt vase s-au scufundat în apropiere de Cape Ray, o comunitate de 350 de persoane de pe coasta de sud-vest a insulei Newfoundland.

Apariția bruscă a acestei epave, cu o lungime de cel puțin 24 de metri, în apropiere de Cape Ray rămâne un mister. Neil Burgess, președintele Societății de Conservare a Epavelor din Newfoundland și Labrador, bănuiește că epava a fost mutată din locul ei original de fenomenul de eroziune de coastă și de forța furtunii post-tropicale Fiona, care a distrus mai multe case din regiune cu un an în urmă.

Valurile mari de săptămâna trecută probabil că au mișcat epava din loc, împingând-o înspre țărm, a spus Burgess pentru Canadian Press.

Fotografiile în care apare epava oferă câteva indicii despre originile vasului. Diblurile de lemn și cuiele de cupru erau folosite des în secolul al XIX-lea.

Guvernul provinciei canadiene Newfoundland și Labrador a trimis o echipă să inspecteze epava în speranța că o vor identifica și că vor putea proteja ceea ce a mai rămas din ea.

Foto sus: Captură video Youtube / Corey Purchase NiCor Photos

Mai multe pentru tine...