Descoperiri spectaculoase în orașele scufundate ale Egiptului Antic / FOTO jpeg

Descoperiri spectaculoase în orașele scufundate ale Egiptului Antic / FOTO

­čôü Egiptul Antic
Autor: Redac╚Ťia

O echip─â condus─â de Franck Goddio, specialist ├«n arheologie subacvatic─â, a descoperit r─âm─â╚Öi╚Ťele unui templu ╚Öi numeroase alte obiecte, printre care bijuterii de aur ╚Öi monede ora╚Öele scufundate Heracleion ╚Öi Canop, a anun╚Ťat Ministerul Antichit─â╚Ťilor din Egipt.

├Än ultimele dou─â luni, ├«n urma excava╚Ťiilor efectuate la Heracleion arheologii au descoperit r─âm─â╚Öi╚Ťele unui templu de mari dimensiuni, inclusiv coloanele sale de piatr─â, ╚Öi urmele unui templu grecesc, mai mic, ├«ngropat sub un strat de un metru de sedimente, a anun╚Ťat Antichit─â╚Ťilor din Egipt.

Egipt 1 jpg jpeg

Orașul Heracleion, numit după legendarul Hercule, a fost întemeiat în secolul al VIII-lea î.Hr. în Delta Nilului, în apropiere de Marea Mediterană. Orașul scufundat a fost redescoperit în urmă cu aproape 20 de ani de arheologul franco-italian Franck Goddio, cel care a condus și echipa de arheologi egipteni și europeni care a efectuat cercetările din ultimele luni.

Arheologii au utilizat un instrument de scanare care a transmis imagini cu obiectele îngropate sub sedimente pe fundul apei. Monedele de bronz descoperite în Heracleion datează din timpul faraonului Ptolemeu al II-lea (283 - 246 î.Hr.).

Egipt cercei jpg jpeg

De asemenea, echipa de arheologi a cercetat ╚Öi ora╚Öul scufundat Canop care se afl─â ├«n apropiere de Heracleion. Aici a fost descoperit un complex de cl─âdiri antice care extind suprafa╚Ťa cunoscut─â a ora╚Öului cu circa un kilometru. Totodat─â, au fost descoperite monede din perioada ptolemeic─â ╚Öi bizantin─â, inele ╚Öi cercei, dar ╚Öi r─âm─â╚Öi╚Ťele unui port antic. Aceste descoperiri demonstreaz─â c─â ora╚Öul Canop a fost un centru urban ├«nfloritor, ├«ncep├ónd din secolul al IV-lea ├«.Hr. p├ón─â ├«n era islamic─â.

Egipt moneda jpg jpeg

Foto: Facebook / Ministry of Antiquities