Descoperire impresionantă, într o necropolă veche de 2500 de ani/ FOTO jpeg

Descoperire impresionantă, într-o necropolă veche de 2500 de ani/ FOTO

­čôü Egiptul Antic
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 6 februarie 2020

O necropolă masivă, în care se află mumiile mai multor preoţi de rang înalt din Egiptul Antic, alături de slujitorii lor, a fost descoperită în zona nordică a sitului Tuna el-Gebel, conform unui anunţ făcut de Ministerul egiptean pentru Antichităţi.

egipt jpg jpeg

Deocamdat─â, arheologii au descoperit 20 de sarcofage din piatr─â, realizate dintr-un calcar ÔÇ×de foarte bun─â calitateÔÇŁ, ├«n aceast─â necropol─â aflat─â la aproximativ 270 de kilometri sud de Cairo, conform lui Mostafa Waziri, secretarul general al Consiliului Suprem egiptean pentru Antichit─â┼úi. ├Än plus, ├«n aceste morminte au fost descoperite aproximativ 700 de amulete, dintre care unele din aur sau pietre pre┼úioase, al─âturi de peste 10.000 de figurine shabti realizate din faian┼ú─â. Vechii egipteni considerau c─â figurinele shabti ├«i slujesc pe cei mor┼úi ├«n via┼úa de dincolo.

scarco jpg jpeg

Arheologii sus┼úin c─â nu ┼čtiu sigur c├ót de multe mumii sunt ├«ngropate ├«n aceast─â necropol─â, ├«ns─â multe sarcofage nu au fost ├«nc─â deschise, a┼ča c─â num─ârul mumiilor probabil va cre┼čte.

Sursa: Live Science