A murit arhiducesa Elisabeth Sandhofer, fiica cea mică a principesei Ileana jpeg

A murit arhiducesa Elisabeth Sandhofer, fiica cea mică a principesei Ileana

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția
🗓️ 3 ianuarie 2019

Castelul Bran este în doliu, după ce arhiducesa Elisabeth Sandhofer, fiica cea mică a principesei Ileana a murit, după o lungă şi grea suferinţă.

Potrivit Bogdanei Balmuş, purtător de cuvânt Castelul Bran, Arhiducesa Elisabeth Sandhofer a murit în noaptea de 1 spre 2 ianuarie, în Austria. „Castelul Bran anunţă cu profundă tristeţe despărţirea de Alteţa Sa Imperială şi Regală, Arhiducesa Elisabeth Sandhofer, care a trecut la cele veşnice după o lungă şi grea suferinţă. Prezenţă caldă, discretă şi de un umor fin, a marcat definitiv revenirea la viaţă a Castelului Bran, ieşit din lunga sa noapte comunistă. Se va afla mereu în rugăciunile noastre, împreună cu bunica sa, Regina Maria şi cu mama sa, Principesa Ileana. Dumnezeu să o odihnească în pacea veşnică!”, au anunţat reprezentanţii Castelului Bran.

***

Castelul Bran a fost retrocedat în 18 mai 2006 arhiducelui Dominic de Habsburg, fratele arhiducesei Elisabeth Sandhofer, dar a rămas pentru încă trei ani în administrarea statului român, prin Ministerul Culturii. În mai 2009, Castelul Bran a trecut oficial în proprietatea lui Dominic de Habsburg. Atunci, obiectele de patrimoniu din castelul de la Bran au fost retrase de Ministerul Culturii, fiind depozitate la Vama Medievală. În Castelul Bran au fost aduse, în schimb, obiecte din colecţia personală a lui Dominic de Habsburg.

Sursă: mediafax