Top 10 trasee de plimbare pentru a gusta un strop de istorie jpeg

Top 10 trasee de plimbare pentru a gusta un strop de istorie

Locuri precum Beijinul imperial, Londra victorian─â sau cosmopolitul Istanbul v─â pot oferi momente de neuitat p─â╚Öind prin istorie ╚Öi tr─âind senza╚Ťii cu adev─ârat unice. Am c─âuat s─â adun─âm ├«n aceast─â descriere doar c├óteva din cele mai pline de istorie ╚Öi tr─âire locuri de pe mapamond.

1 Drumul Libert─â╚Ťii, Boston Massachusetts, SUA

image

Vizit├ónd America erei coloniale ve╚Ťi descoperi cu siguran╚Ť─â ╚Öi motivele ce au declan╚Öat Revolu╚Ťia. Vede╚Ťi unde au tr─âit, unde ╚Öi-au declarat independen╚Ťa ╚Öi drepturile, unde au dus b─ât─âliile ╚Öi unde ╚Öi-au ├«ngropat primii cet─â╚Ťeni ai SUA. ╚śi libert─â╚Ťile ob╚Ťinute ulterior au avut importan╚Ť─â  ÔÇô Boston a fost un ad─âpost pentru sclavii de culoare evada╚Ťi din sud. Aleea lung─â de 4 km conduce ├«n 16 locuri ╚Öi la cl─âdiri de importan╚Ť─â istoric─â. Ar fi bine s─â ╚Öti╚Ťi c─â ar trebui urmat drumul marcat cu c─âr─âmizi ro╚Öii din Boston Common. Turusile cu ghid, av├ónd durata de 90 de minute, pornesc din centrul pentru vizitatori aflat pe State street, la nr 15.

2. The Loop, Chicago, Illinois SUA

image

Cel mai grozav traseu de plimbare printr-un ora╚Ö american am putea spune c─â este ├«n Chicago. Aceast─â metropol─â a fost ├«ntemeiat─â de comercian╚Ťi, iar func╚Ťionarismul solid este expresia sa de baz─â. The Loop, principala zon─â de afaceri din interiorul unui traseu circular de tren suspendat, reprezint─â un mircocosmos vechi de 150 de ani, de arhitectur─â american─â modern─â ╚Öi locul de na╚Ötere a zg├órie norilor. Alimenta╚Ťi-v─â ├«n jungla urban─â cu un hot dog de Chicago ÔÇô doar carne de vit─â, f─âr─â ketchup, cu garnitur─â de mu╚Ötar, hrean ╚Öi ro╚Öii. Turul cu ghid porne╚Öte din col╚Ťul intersec╚Ťiei str─âzii Michigan cu Washinton.

3 Vieux Carre, New Orleans, Louisiana, SUA

image

Cartierul francez, sau Vieux Carre, este o adev─ârat─â provocare pentru sim╚Ťuri ÔÇô pere╚Ťi colora╚Ťi, dantel─ârii fine din fier forjat, acorduri de jazz ├«ntr-o noapte fierbinte de var─â ╚Öi aroma fructelor de mare care adie dinspre buc─ât─ârii. Amestecul de culturi ÔÇô galic─â, latin─â, afican─â ╚Öi celtic─â ÔÇô a produs o mul╚Ťime de pove╚Öti despre Vampiri ╚Öi fantome. Festivalul din Cartierul Francez din aprilie este o s─ârb─âtoare a muzicii locale, a gastronomiei ╚Öi a artei.

Continuarea pe turismistoric.ro