Poenari    cetatea lui Negru Vodă / FOTO jpeg

Poenari - cetatea lui Negru Vodă / FOTO

📁 Patrimoniu
Autor: Cristian Voda

La 178 de km de București, se înalță la o altitudine de peste 850 de metri faimoasa cetate a lui Negru Vodă - Cetatea Poenari. Construită în secolul 14 cu scop de apărare și de observație, cetatea este învăluită în mister. Se crede că ar fi fost locul de refugiu al lui Vlad Țepeș, iar la construcția acesteia ar fi fost folosiți boieri acuzați de trădare.

Pentru a putea ajunge la cetate, vizitatorii trebuie să parcurgă 1480 de trepte. Acestea au fost construite de către autoritățile locale pentru a simplifica accesul. Drumeția durează aproximativ 30 de minute, în funcție de condiția fizică a fiecăruia. Pădurea de fag îți oferă un peisaj unic care te va face să uiți de durerea provocată de urcarea acestora.

Cetatea Poenari 2 jpg jpeg

Odată ajunși sus veți fi întâmpinați de doi otomani trași în țeapă,dar și de o ghilotină și  o spânzurătoare. Dincolo de peisajul horror ce învăluie cetatea aveți parte de o priveliște încântătoare. De sus puteți admira Barajul Vidraru, Cheile Argeșului și Transfăgărășanul. 

Cetatea Poenari 3 jpg jpeg

Din păcate, chiar dacă a atras atenția publicului străin și televiziuni de renume precum National Geographic sau Discovery, au realizat numeroase documentare, cetatea nu este restaurată, lucru care-i știrbește din frumusețe.  Dacă aveți la dispoziție un weekend liber nu ezitați să punctați și acest obiectiv turistic!

Cetatea Poenari 4 jpg jpeg
Cetatea Poenari 5 jpg jpeg
Cetatea Poenari 7 jpg jpeg
Cetatea Poenari 8 jpg jpeg

Vezi aici GALERIE FOTO