Hoinărind prin Umbria, în ţara Sfântului Francisc de Assisi jpeg

Hoinărind prin Umbria, în ţara Sfântului Francisc de Assisi

Alegerea noului papa a adus ├«naintea lumii chipul unui sf├ónt oarecum controversat ├«n lumea catolic─â, Francisc din Assisi. De ce controversat? Pentru c─â ordinul monahal pe care el l-a ├«ntemeiat ├«n evul mediu ÔÇô franciscanii, a fost de multe ori ├«n aten┼úia ┼či ancheta Bisericii Catolice pentru propov─âduirea s─âr─âciei. Paradoxul face ca azi, un iezuit, ordin care a dat mul┼úi dintre cei mai de temu┼úi inchizitori ai lumii medievale, s─â devin─â pap─â ┼či s─â aleag─â ca p─ârinte spiritual chiar pe Sf├óntul Francisc.

S─â l─âs─âm controversele istorice ┼či ecleziastice ┼či s─â ne ├«ndrept─âm c─âtre locurile, cu peisaje mirifice, unde spiritul Sf├óntului Francisc de Assisi ├«nc─â vegheaz─â.

Toscana ┼či Umbria sunt dou─â regiuni ale Italiei care seam─ân─â ca dou─â pic─âturi de ap─â ÔÇô doar c─â Umbria, care nu are ie┼čire la mare este mult mai pu┼úin vizitat─â. De┼či peisajul de aici se aseam─ân─â cu peisajul clasic italian al Toscanei, caracterizat de coline unduitoare, chiparo┼či r─âzle┼úi, ruine de cet─â┼úi etrusce ┼či ora┼če medievale pe v├órf de deal, Umbria ┼či-a p─âstrat naturale┼úea ┼či s─âlb─âticia. Aici, st├óncile sunt zim┼úate, dealurile abrupte, traseele accidentate ┼či bolov─ânoase ÔÇô o regiune care trebuie parcurs─â pe jos.

image

Click aici pentru restul articolului