Hallstatt, cel mai frumos oras de pe malul lacului din Austria jpeg

Hallstatt, cel mai frumos oras de pe malul lacului din Austria

Situat undeva între Salzburg şi Graz, în Salzkammergut Lake District din Austria, Hallstatt este un orăşel cu privelişti care îţi taie respiraţia. Considerat a fi cel mai vechi aşezământ din Europa care încă este locuit, Hallstatt face parte din patrimoniul UNESCO şi este o atracţie turistică importantă a Austriei.

Numele său este „împrumutat” din cultura Hallstatt – cultura predominantă a Europei Centrale în timpul Erei Fierului-, iar în oraş a fost descoperit un cimitir vechi care se spune că datează din acea perioadă. Cunoscut şi sub numele de „Perla Austriei”, Hallstatteste cu adevărat spectaculos datorită statutului de „gardian al lacului Hallstättersee” şi al munţilor care îl înconjoară.

O jumătate de oră este suficientă pentru a străbate la pas oraşul dintr-o parte în alta. De asemenea, străbaterea oraşului pe jos s-ar putea să fie chiar o necesitate deoarece din mai şi până în octombrie maşinile nu au voie să circule între orele 10:00 şi 17:00. Hallstattmai este cunoscut şi datorită primei mine de sare din lume şi peşterilor de sare uluitoare care pot fi vizitate de către turişti.

De asemenea, peşterile de gheaţă sunt la fel de grozave. Sunt destule lucruri de făcut în acest mic orăşel, iar printre cele mai populare activităţi sunt plimbările cu barca, drumeţiile sau vizitarea minelor de sare ori peşterilor de gheaţă.

sursa:Calator.org

GALERIE FOTO