FOTO: Tunele b├óntuite ┼či legende ├«ns├óngerate  Castele din Marea Britanie jpeg

FOTO: Tunele b├óntuite ┼či legende ├«ns├óngerate. Castele din Marea Britanie

Pe teritoriul Marii Britanii se afl─â unele dintre cele mai frumoase ┼či impun─âtoare castele din lume.  Arhitectura medieval─â, peisajele fabuloase, dar ┼či istoria sau legendele care b├óntuie locurile sunt motivele necesare unui turist s─â viziteze aceste castele. 

1 435 jpg jpeg
Castelul St. Michael- Construit în secolul al XIV-lea, este unul dintre cele mai celebre clădiri din comitatul Cornwall.

Castelul St. Michael-Construit în secolul al XIV-lea, este unul dintre cele mai celebre clădiri din comitatul Cornwall.

2 300 jpg jpeg
Castelul Stirling- Dateaz─â de la ├«nceputul secolului al XII-lea, ├«ns─â marea parte a castelului care a supravie┼úuit p├ón─â ast─âzi a fost ridicat ├«n perioada 1490-1600. Castelul este pozi┼úionat pe o st├ónc─â vulcanic─â, ┼či este locul de na┼čtere a mai multor suverani ai Marii Britanii, sau de ├«ncoronare al acestora.

Castelul Stirling-Dateaz─â de la ├«nceputul secolului al XII-lea, ├«ns─â marea parte a castelului care a supravie┼úuit p├ón─â ast─âzi a fost ridicat ├«n perioada 1490-1600. Castelul este pozi┼úionat pe o st├ónc─â vulcanic─â, ┼či este locul de na┼čtere a mai multor suverani ai Marii Britanii, sau de ├«ncoronare al acestora.

3 229 jpg jpeg
Castelul Tintagel- Acesta a intrat ├«n istoria literaturii, av├ónd ├«n vedere faptul c─â este men┼úionat ca fiind locul de na┼čtere al Regelui Arthur ┼či locul unde s-a desf─â┼čurat povestea de dragoste dintre Tristan ┼či Isolda.

Castelul Tintagel-Acesta a intrat ├«n istoria literaturii, av├ónd ├«n vedere faptul c─â este men┼úionat ca fiind locul de na┼čtere al Regelui Arthur ┼či locul unde s-a desf─â┼čurat povestea de dragoste dintre Tristan ┼či Isolda.

4 463 jpg jpeg
Castelul Bodiam- A fost construit în anul 1385, în partea de est a Sussexului. Frumoasa clădire medievală este încojurată de unul dintre cele mai mari sanţuri de apărare.

Castelul Bodiam-A fost construit în anul 1385, în partea de est a Sussexului. Frumoasa clădire medievală este încojurată de unul dintre cele mai mari sanţuri de apărare.

5 192 jpg jpeg
Castelul Skipton- Este unul dintre cele maivechi castele din Marea Britanie, dar ┼či unul dintre cel mai bine p─âstrat. El a fost construit ├«n anul 1090, ├«n zona de nord a provinciei Yorkshire, ┼či a fost renovat ├«n secolul al XVII-lea.

Castelul Skipton-Este unul dintre cele maivechi castele din Marea Britanie, dar ┼či unul dintre cel mai bine p─âstrat. El a fost construit ├«n anul 1090, ├«n zona de nord a provinciei Yorkshire, ┼či a fost renovat ├«n secolul al XVII-lea.

6 157 jpg jpeg
Castelul Arundel- Clădirea originală datează din secolul al XI-lea, dar ceea ce vedem astăzi a fost ridicat în anii 1880.

Castelul Arundel-Clădirea originală datează din secolul al XI-lea, dar ceea ce vedem astăzi a fost ridicat în anii 1880.

7 144 jpg jpeg
Castelul Dover- Este unul dintre cele mai mari castele din Anglia. Fiind cunoscut pentru fortifica┼úiile masive ┼či numeroasele tuneluri, el a fost ridicat ├«n secolul al XI-lea. Mult timp a fost numit ÔÇ×cheia AnglieiÔÇŁ, dat fiind rolul s─âu ├«n ap─ârarea ┼ú─ârii de-a lungul multor secole.

Castelul Dover-Este unul dintre cele mai mari castele din Anglia. Fiind cunoscut pentru fortifica┼úiile masive ┼či numeroasele tuneluri, el a fost ridicat ├«n secolul al XI-lea. Mult timp a fost numit ÔÇ×cheia AnglieiÔÇŁ, dat fiind rolul s─âu ├«n ap─ârarea ┼ú─ârii de-a lungul multor secole.

8 145 jpg jpeg
Castelul Rochester- Unul dintre simbolurile Angliei, impun─âtoarea cl─âdire a fost renovat─â de nenum─ârate ori ├«n istoria sa de peste 900 de ani. ├Än aproprierea castelului se afl─â ┼či catedrala Rochester, unul dintre locurile religioase cu cea mai frumoas─â arhitectur─â.

Castelul Rochester-Unul dintre simbolurile Angliei, impun─âtoarea cl─âdire a fost renovat─â de nenum─ârate ori ├«n istoria sa de peste 900 de ani. ├Än aproprierea castelului se afl─â ┼či catedrala Rochester, unul dintre locurile religioase cu cea mai frumoas─â arhitectur─â.

9 125 jpg jpeg
Castelul Penndenis- Acesta a fost o fortăreaţă în timpul domniei Regelui Henry al VIII-lea. Este unul dintre primele exemple de arhitectură militară.

Castelul Penndenis-Acesta a fost o fortăreaţă în timpul domniei Regelui Henry al VIII-lea. Este unul dintre primele exemple de arhitectură militară.

10 105 jpg jpeg
Castelul Edinburgh- Este renumit pentru istoria ┼či frumuse┼úea sa. Legendara ÔÇ×Stone of DestinyÔÇŁ ├«┼či are casa ├«n impun─âtorul castel, a┼čtept├ónd o nou─â ├«ncoronare la Westminster Abbey.

Castelul Edinburgh-Este renumit pentru istoria ┼či frumuse┼úea sa. Legendara ÔÇ×Stone of DestinyÔÇŁ ├«┼či are casa ├«n impun─âtorul castel, a┼čtept├ónd o nou─â ├«ncoronare la Westminster Abbey.

11 102 jpg jpeg
12 113 jpg jpeg
Castelul Windsor- Timp de 900 de ani, castelul a fost re┼čedin┼úa regilor ┼či reginelor Marii Britanii

Castelul Windsor-Timp de 900 de ani, castelul a fost re┼čedin┼úa regilor ┼či reginelor Marii Britanii