FOTO Cele mai curate ora┼če din lume jpeg

FOTO Cele mai curate ora┼če din lume

Cele mai curate ora┼če din lume. Cur─â┼úenia unui ora┼č arat─â de multe ori gradul de civiliza┼úie a locuitorilor s─âi. Mai mult, o infrastructur─â ÔÇ×prietenoas─âÔÇŁ cu mediul are capacitatea de a atrage zeci de mii de turi┼čti anual. V─â prezent─âm ├«n cele ce urmeaz─â un top al celor mai curate ora┼če din lume.

10. Freiburg, Germania

├Änconjurat de dealuri ├«nverzite, ora┼čul german Freiburg se afl─â ├«n topul destina┼úiilor ÔÇ×eco-friendlyÔÇŁ pentru zeci de mii de persoane din ├«ntreaga lume. Exist─â un raport de circa 5.000 de sejururi pentru 1.000 de locuitori. Mai mult dec├ót at├ót, cei care ajung ├«n ora┼č au posibilitatea s─â guste cele mai bune vinuri, asta deoarece Freiburg este m─ârginit de trei zone viticole.  

9. Oslo, Norvegia

Un alt ora┼č deosebit de curat, tot din Europa, este ┼či capitala Norvegiei, Oslo. Aici, autorit─â┼úile ocup─â un loc central ├«n ceea ce prive┼čte ecologizarea ora┼čului ┼či salubrizarea lui.    

oslo jpg jpeg

8. Helsinki, Finlanda

O alt─â destina┼úie apreciat─â pentru cur─â┼úenia sa este tot o capital─â din nordul Europei:Helsinki. Turi┼čtii sunt ├«nt├ómpina┼úi ├«n acest ora┼č de numeroase peisaje pitore┼čti, precum ┼či de o arhitectur─â armonioas─â. Capitala Fiinlandei este de asemenea ┼či un important centru cultural european.  

7. Wellington, Noua Zeeland─â

Un alt ora┼č care ├«┼či merit─â cu prisosin┼ú─â locul ├«ntr-un top al celor mai curate destina┼úii din lume este ┼či Wellington, din Noua Zeeland─â. De┼či nu este vizitat prea des de turi┼čti, probabil din cauza amplas─ârii sale, Wellington ofer─â locuitorilor s─âi numeroase spa┼úii verzi, precum ┼či un sistem de salubrizare aproape perfect. 

wellington jpg jpeg

Continuarea pe adevarul.ro