De vizitat: cele mai impresionante ziduri care pot fi v─âzute jpeg

De vizitat: cele mai impresionante ziduri care pot fi v─âzute

La început au fost construite pentru a separa sau pentru apărare, dar aceste bariere minunate sunt acum excelente locuri de vizitat. Ziduri precum cel al Berlinului aduc aminte de vremuri grele, iar altele, ca Marele Zid Chinezesc, chiar dacă au fost construite în timpuri dificile, ne aduc aminte că măreţia ia cele mai frumoase forme.

Zidul Berlinului, Germania

Nu cu mult─â vreme ├«n urm─â, plimbarea de-a lungul ambelor p─âr┼úi ale zidului era interzis─â de poli┼úi┼čti de frontier─â ├«narma┼úi. Ast─âzi, mare parte din baricada lung─â de 160 de kilometri, care odat─â ├«nconjura Berlinul de Vest, a disp─ârut. La Niederkirchnerstrasse s-au p─âstrat cam 200 de metri de zid, pentru a ne aduce aminte de acele vremuri ├«ntunecate. Acum, zidul are 14 sec┼úiuni, ├«ntre 7 ┼či 21 de kilometri lungime, ┼či fiecare dintre aceste sec┼úiuni este accesibil─â transportului public.Cartagena, Columbia

Cel mai bun mod de a te bucura de acest ora┼č ├«nscris ├«n patrimoniul UNESCO este s─â te plimbi de-a lungul fortifica┼úiilor care dateaz─â din secolul XVI. Este, cu siguran┼ú─â, un loc care are nevoie de protejare, ├«n principal pentru importan┼úa lui strategic─â pentru spanioli, iar acum, ┼či pentru ruinele ┼či frumuse┼úea pastelat─â a lor. Zidul are patru sec┼úiuni, cea mai lung─â fiind de la Balaurte de San Francisco Javier p├ón─â la La India Catalina.

image