Conflicte dintre generaţii png

Cele mai frumoase catedrale din Europa

Stilul gotic a aparut prima oara in Franta, in secolul XII si s-a raspandit rapid si in restul Europei, pana a fost incadrat in stilul renascentist. Desi arhitectura gotica este folosita la multe palate, castele si primarii, doar catedralele din Europa reusesc sa surprinda adevarata frumusete a stilului gotic. 

Catedrala Sf. Stefaneste cel mai frumos edificiu gotic al Austriei. Stephansdom dateaza din anul 1147 si este o imensa catedrala. Turistii au acces in doua turnuri ale lacasului de cult. In turnul de Sud trebuie sa urcati 343 de trepte, dar efortul este rasplatit prin panorama incredibila de deasupra Vienei. Daca vreti totusi sa ajungeti rapid si sa va salvati energia, puteti lua liftul din turnul de nord, platind 4 euro, cu un euro mai mult fata de biletul de acces din celalalt turn.

Burgoseste o catedrala medievala aflata in orasul Burgos, din Spania. Catedrala Burgos a fost ridicata in cinstea Fecioarei Maria si este faimoasa pentru dimensiunea vasta si stilul gotic unic. Constructia catedralei a inceput in 1221 si a durat pana in 1567. In 1919, Catedrala Burgos a devenit locul de odihna al legendarului erou spaniol Rodrigo Díaz de Vivar si al sotiei sale, Doña Jimena.

Catedrala din Reimseste una dintre cele mai frumoase catedrale din Franta, fiind locul in care numerosi monarhi au fost incoronati. Basilica a fost ridicata in locul in care Clovis a fost botezat de catre Sfantul Remi, episcopul de Reims in anul 496. Constructia catedralei a fost terminata la sfarsitul secolului XIII, iar fatada vestica a fost adaugata in sec. XIV. Turnurile, care au o inaltime de 81 de metri inaltime, au fost proiectate initial pentru a atinge inaltimea de 120 de metri. 

Domul din Milano (Duomo di Santa Maria Nascente) este simbolul orasului, fiind al treilea edificiu bisericesc romano-catolic ca marime din lume, dupa Bazilica San Pietro din Roma si Catedrala din Sevilla. Domul are o inaltime de 157 m, iar cele 135 turle ii ofera un aspect ravasitor. Constructia Catedralei a inceput in 1386 si a fost incheiata in 1887. Accesul in Catedrala este gratuit. Daca doriti sa admirati orasul Milano de pe acoperisul Domului, va trebui sa achitati 4 euro (daca urcati pe scari) si 6 euro (daca optati pentru lift). Catedrala este deschisa zilnic, intre orele 6.50 – 19.00, acoperisul:07.00 – 19.00. 

Catedrala din Seviliaa fost ridicata in locul moscheei Almohad si a fost construita pentru a arata lumii puterea Seviliei dupa Reconquista. Catedrala a fost terminata in secolul XVI, la momentul respectiv fiind cea mai mare catedrala din lume si depasind Hagia Sofia din Istanbul. Catedrala din Sevilia este in continuare cea mai mare catedrala gotica din lume si a treia biserica ca marime din lume. Constructia catedralei a pastrat cateva elemente din moschee, cel mai faimos fiind turnul Giralda. Catedrala din Sevilia este locul in care este inmormantat Cristofor Columb. 

restul pe InfoTurism