Brasilia, singura capitală construită integral în secolul XX / FOTO jpeg

Brasilia, singura capitală construită integral în secolul XX / FOTO

­čôü Patrimoniu
Autor: Redac╚Ťia

Ora┼čul Brasilia este capitala celei mai mari ┼ú─âri din America de Sud, Brazilia, ┼či singura capital─â din lume construit─â integral ├«n secolul XX. Acest ora┼č a fost construit ├«n anul 1956 de c─âtre Lucio Costa ┼či Oscar Niemeyer, la dorin┼úa guvernului Brazilian care a considerat ca Rio De Janeiro nu mai este un ora┼č bun pentru a ├«ndeplini statutul de capital─â. Brasilia a fost construit ├«n centrul ┼ú─ârii, pe malul lacului artificial Paranoa, av├ónd o form─â similar─â unui avion, ┼či a fost construit ├«n aproximativ doi ani.

Ora┼čul Brasilia are 2, 5 milioane de locuitori, ├«n centru locuiesc 400.000 dintre ei, majoritatea avand o situatie financiar─â foarte bun─â, dar cu toate acestea, este cel de al patrulea ora┼č al ┼ú─ârii.

Brasilia este un centru economic foarte important, fiind probabil cel mai important ora┼č din acest punct de vedere. Tot aici ├«┼či au sediul cele mai importante companii braziliene ┼či parlamentul Brazilian. Ora┼čul este recunoscut ├«n lume ca fiind unul foarte modern, aici venind foarte mul┼úi oameni de afaceri boga┼úi pentru a cump─âra propriet─â┼úi.

Brasilia Plan JPG jpeg

Planul ini╚Ťial al ora╚Öului

Aeroportul Interna┼úional Presidente Juscelino Kubitschek al ora┼čului Brasilia este unul dintre aeroporturile principale ale Braziliei, dac─â nu chiar cel mai important aeroport, de unde se poate ajunge ├«n toate ora┼čele mari ale ┼ú─ârii. Aici sosesc curse din toat─â lumea. Aeroportul se afl─â situat la 11 km de ora┼č.

Lucruri de făcut în Brasilia

Bulevardul central al ora┼čului, este Eixo Monumental. Aici se g─âsesc cl─âdirile ministerelor, cl─âdirea congresului, monumente, cl─âdiri guvernamentale. Majoritatea obiectivelor de vizitat ale ora┼čului Brasilia se g─âsesc de-a lungul acestui bulevard.

Cea mai celebr─â catedral─â este cea din Brasilia, cu cele 16 coloane de beton, c├ónt─ârind fiecare 90 tone ┼či cu geamurile pictate, este o crea┼úie determinant─â a arhitecturii biserice┼čti moderne, a stilului art nouveau.

Monumentul Juscelino Kubitschek aduce omagiu pre┼čedintelui care a dorit ├«ntemeierea ora┼čului, aici se g─âse┼čte ┼či morm├óntul pre┼čedintelui.

Parcurile din ora┼čul Brasilia sunt foarte moderne, aici copii se pot distra foarte mult, dar ├«n acela┼či timp po┼úi face plimb─âri lini┼čtite pe malurile unor ape. Cel mai cunoscut parc este cel de pe malul lacului artificial Paranoa.

├Än Brasilia po┼úi servi preparate braziliene care sunt renumite pentru nenum─âratele sortimente din carne de vit─â, carne de pe┼čte ┼či carne de pui, dar ┼či foarte multe garnituri ├«n care predomina orezul ┼či fasolea.

Vezi aici Galerie FOTO!

Brasilia aerea setorbancariosul jpg jpeg
Brasilia aerea torredetv1304 4713 jpg jpeg
Brasilia stadion jpg jpeg
Palacio Alvorada jpg jpeg

Sursa: CALATOR.ORG