A început poate unul dintre ultimele carnavaluri de la Veneţia! Imaginile arată cum orașul se scufundă jpeg

A început poate unul dintre ultimele carnavaluri de la Veneţia! Imaginile arată cum orașul se scufundă

image

Carnavalul de la Venetia este cel mai mare ┼či cel mai important festival vene┼úian. Este un amestec foarte apreciat de tradi┼úie, distrac┼úie ┼či istorie ├«ntr-un ora┼č unic cu adev─ârat, un festival care atrage an de an sute de mii de turi┼čti din toate col┼úurile lumii.Totu╚Öi ├«n imagini se poate observa cum Pia╚Ťa San Marco este inundat─â de ap─â, iar turi╚Ötii merg pe ni╚Öte pontoane!

image

Carnavalul de la Vene┼úia are o tradi┼úie foarte veche. Este festivalul care celebreaz─â trecerea de la iarn─â la prim─âvara, o perioada ├«n care totul pare perfect posibil, inclusiv iluzia c─â cei mai s─âraci oameni pot deveni cei mai puternici purt├ónd pe fa┼ú─â m─â┼čti. Festivalul din Vene┼úia dateaz─â din anul 1296, c├ónd Senatul Republicii Vene┼úia a declarat Carnavalul un eveniment oficial. Dup─â o ├«ntrerupere de peste dou─â secole tradi┼úia Carnavalului din Vene┼úia a fost redescoperit─â.

Carnavalul a luat o amploare interna╚Ťional─â ├«n secolul al XVIII-lea, c├ónd tineri boga╚Ťi din ├«ntreaga Europ─â veneau incognito la Vene╚Ťia s─â se distreze f─âr─â a fi recunoscu╚Ťi. Tradi╚Ťia a continuat p├«n─â ├«n 1930, c├ónd Mussolini a interzis carnavalul.

[[nid:27337]]