Expoziția „Amprenta Brătienilor în Dobrogea. Podul „Carol I” de la Cernavodă”

Vernisajul expoziției „Amprenta Brătienilor în Dobrogea. Podul „Carol I” de la Cernavodă”

Autor: Redacția
🗓️ 31 august 2023

Expoziția foto-documentară, de pictură, grafică și tehnici alternative „Amprenta Brătienilor în Dobrogea. Podul „Carol I” de la Cernavodă”, realizată de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și artistul plastic Mihaela Florescu, prezintă participarea fraților Brătianu - Ionel și Vintilă - la ridicarea podului care unea fizic România cu Dobrogea, provincia revenită la Țară.

Construcția Podului de la Cernavodă nu este legată doar de numele marelui nostru Anghel Saligny, ci și de tinerii ingineri români, colaboratori ai acestuia. Între ei, Ionel și Vintilă Brătianu, fiii primului ministru al României, I.C. Brătianu, și aceștia viitori mari oameni politici ai României, precizează Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, pe pagina de Facebook a instituției.

Vernisarea va avea loc vineri, 1 septembrie 2023, ora 15, la etajul II al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Despre povestea Podului de la Cernavodă și implicarea tinerilor ingineri Ionel și Vintilă Brătianu vor vorbi dr. Lavinia Dumitrașcu și artistul plastic Mihaela Florescu.

Expoziția „Amprenta Brătienilor în Dobrogea. Podul „Carol I” de la Cernavodă” va fi deschisă până pe 14 septembrie 2023.

Mai multe pentru tine...