image

Sute de machete de trenuleţe, expuse la Arad

Colecţionari din România, Austria şi Ungaria prezintă, la Arad, sute de machete de trenuleţe, în cadrul unei expoziţii de modelism şi istorie feroviară organizată de Muzeul Judeţean. Expoziţia "Călătorie cu trenul la Arad" poate fi vizitată în perioada 31 mai - 2 iunie, la Sala Polivalentă din municipiu.

Vizitatorii vor putea admira un circuit interactiv care însumează 350 de metri de cale ferată, sute de machete de trenuleţe şi reconstituiri de trasee cu peisaje, clădiri, staţii pentru călători, sate, oameni, animale, poduri, tuneluri şi alte elemente de infrastructură. Vor fi expuse de la primele modele de locomotive cu aburi, până la trenurile de mare viteză din zilele noastre, fiind prezentată în mod interactiv dezvoltarea transportului feroviar începând cu 1835.

Totodată, este  expusă o parte din colecţia privată de machete reprezentând transportul arădean, respectiv trenuri şi diverse tipuri de locomotive, dintre care se remarcă trenul "Săgeata Verde".

Pe tot parcursul expoziţiei, organizatorii le vor oferi micilor vizitatori oportunitatea de a participa gratuit la un atelier de modelism, iar pentru pasionaţii de trenuleţe, va exista amenajat un standul cu vânzare de machete şi jucării.

Preţul biletului pentru adulţi va fi de 11 lei, pentru pensionari - 6 lei, preşcolari, elevi, studenţi - 2 lei, iar fiecare membru al grupurilor organizate de preşcolari, elevi, studenţi va plăti 1 leu. De 1 iunie, toţi copiii vor avea acces gratuit.

Mai multe pentru tine...