image

„Românii în veacul construcției naționale. De la Unirea Principatelor la recunoașterea internațională a Marii Uniri de la 1918”

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași - Muzeul de Istorie a Moldovei - Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”, în calitate de partener, vă invită să participați la Simpozionul Național „Românii în veacul construcției naționale. De la Unirea Principatelor la recunoașterea internațională a Marii Uniri de la 1918”, inițiat și organizat de Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iași.

Manifestarea face parte din Proiectul Național „Ambasadorii Unirii la Iași” (ediția a XIV-a), principalele activități urmând să se desfășoare în ziua de 23 ianuarie 2024, la Palatul Braunstein Iași, și, respectiv, în ziua de 24 Ianuarie 2024, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iași.

Programul evenimentelor desfășurate miercuri, 24 Ianuarie 2024, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”:

• ora 14.00, Expozeul tematic „Mihail Kogălniceanu și Epoca Unirii”, susținut de Mihaela Tudose, muzeograf, Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”;

• ora 15.00, „Unire-n cuget și simțiri!”, momente artistice dedicate aniversării Unirii Principatelor Române, prezentate de elevi ai Școlii Gimnaziale „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iași și invitații lor.

Mai multe pentru tine...