image

Unirea Principatelor Române în context european

Primăria Municipiului Iași și Muzeul Municipal ,,Regina Maria”, în colaborare cu: Ministerul Culturii, Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, Societatea de Medici și Naturaliști Iași, Muzeul Municipal Pașcani și Complexul Muzeal Național ,,Moldova” Iași anunță organizarea, în zilele de 23-24 ianuarie 2024, a unor manifestări culturale și științifice dedicate împlinirii a 165 ani de la Unirea Principatelor Române.

Evenimentele vor debuta în ziua de 23 ianuarie, de la ora 13:00, la Muzeul de Istorie Naturală, cu vernisajul expoziției ,,Alexandru Ioan Cuza – om al epocii sale”, ce va fi prezentată de dr. Aurica Ichim, managerul Muzeului Municipal ,,Regina Maria” Iași, continuând, la sediul Societății de Medici și Naturaiști cu susținerea, de către doamna prof.univ.dr. Dana Baran, a conferinței intitulate ,,Societatea de Medici și Naturaliști și diplomația Unirii Principatelor Române”.

În aceeași zi, la Palatul Braunstein din Iași, de la ora 17:00, va avea loc vernisajul expoziției ,,Unirea Principatelor Române în carte școlară”, curatoriată și prezentată de prof.univ.dr. Mircea Ciubotaru. În data de 24 ianuarie, de la ora 14:00, la Cupola Palatului Braunstein, prof.univ.dr. Cătălin Turliuc va susține conferința denumită ,,165 ani de la Unirea Principatelor Române. Politica faptului împlinit”. De asemenea, de la ora 15:30, va avea loc evenimentul de lansare a antologiei ,,Unirea Principatelor Române.

O problemă europeană”, coordonată de dr. Aurica Ichim și tipărită la Dar Publishing Developement din București. Lucrarea va fi prezentată de prof.univ.dr. Cătălin Turliuc. Șirul evenimentelor culturale se va încheia cu vizitatarea expozițiilor ,,Hora Unirii. Arc peste timp”; ,,Unirea Principatelor Române în context european”; ,,Capodpere. Arta din România, de la clasic la contemporan”, organizate la Palatul Braunstein și ,,Artiști ieșeni din contemporaneitate”, organizată la Muzeul Municipal ,,Regina Maria” din Iași.

Mai multe pentru tine...